Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Felejthetetlen - pilot

Megéri a procedúrát

2012. július 06. - Flankerr

kritika.jpgA Felejthetelen (Unforgettable) bemutatójának apropóját ismét az AXN szolgáltatja. A friss, 2011-es újonc sorozatot dicséretes gyorsasággal, már november 9-én este tíztől szinkronosan kezdi el vetíteni a csatorna. Az AXN Playerben pedig már most interjúkat, kulisszatitkokat láthatunk. Ezt a szokást más csatornák is átvehetnék.

komment.jpgAmikor először olvastam az alaptörténet vázlatát, nem éreztem vad vágyat arra hogy látnom kell. Igaz, a hagyományos nyomozós sorozatok eddig nem érintettek meg: olykor a tévében bele-belenézve néhányba egyszer se fogott el a vágy hogy ilyeneket nézzek. Ráadásul a blogger körökben sűrűn „nyuggeradó”-nak bélyegzett CBS kérte be, ahol Nílust lehet rekeszteni a hasonlókkal: itt fut a teljes CSI és NCIS család, a Hawaii 5-0, Gyilkos Elmék, Mentalista, hogy csak a most is futókat említsem.

Ehhez képest a pilotban kellemesen csalódtam. A Nyomtalanulban szőkén megismert Poppy Montgomery ezúttal vörös hajjal alakít egy gyönyörű, kemény de hipermnéziás ex-nyomozónőt. E létező betegségben szenvedők memóriája kórosan jól működik, vagyis mindenre emlékeznek, ami valaha is történt az életében. Ez az a képesség, amire kihegyezve próbálják az úgynevezett procedurális bűnüldözés sablonos eseményeit feldobni, elsőre sikerrel. Nincsenek látványos animációk, túlzó jelenetek, „csak” visszatérünk a helyszínekre.

A főhősnőhöz hasonlóan a volt partnerét és élettársát alakító másik főszereplő, Dylan Walsh is telitalálat. A Kés/Alatt sármos sebésze itt is hozza formáját, és nagyon jó az összhang a közös jelenetekben. Márpedig a Simlis és a Szendétől egészen a Castle-ig bezárólag számos pozitív és negatív példa mutatja, hogy ez akár el is cipelhet a hátán egy egész sorozatot. Szükség is van erre, mert az épp aktuális ügy, és a feldobott átívelő szál (a főhősnő pont a testvére meggyilkásának napjára nem emlékszik pontosan, de ahogy szakért a rendőrségnek, kezd tisztulni a kép) nem épp körömlerágós nézőcsalogató.

A képi világ igényes, és a new yorki helyszín kellő változatosságot hozhat a jövőben. A mellékszereplő Kevin Rankin (A törvény embere, Trauma) és Michael Gaston (Jericho) is jól hozták rájuk osztott figurát. A zene átlagos, a főcím sajnos a mai trendhez igazodva rövid. Nekem, a nyomozós sorozatokban rutintalan nézőnek tetszett a Felejthetetlen 3/5, és követni fogom a szinkronos vetítést.

Az AXN ezúttal jól választott: a CBS az első részek nézettségét (11-12 millió össznéző, nyeri a saját sávját) látva a tizenhárom kezdő mellé kilenc új részt rendelt: ez a legjobb dolog ami egy újonccal megtörténhet

3.jpg

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr994872248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása