Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Charlie Angyalai - 2-3-4. epizód

Hónaljszőrmentes izzadtságszag

2012. július 06. - Flankerr

kritika.jpgA pilot után nem sok jóra számítva ültem le Charlie Angyalainak újabb kalandjai elé. Nagyjából azt kaptam, amire számítottam: ez a harmatgyenge kezdés után akár javításnak is felfogható. Aki nem akar drága idejéből sokat vesztegetni, érje be ennyivel: ne nézze a sorozatot. A többiek a tovább után megtudhatják, hátha mégis maradt (nem Viagra kompatibilis) potenciál a lányokban.

komment.jpgGyorsan kezdjük a pozitívumokkal, még mielőtt megvádolnak azzal, hogy csak oltani tudok. A szinkron kifejezetten jó lett: a kamera/fényképezőgép keveredést betudom a szótagszámnak. Jelzi az idő múlását, hogy huszonpár éve Jakab Csaba még a Mission Impossible csoport egyik tagjának volt a hangja, ma már teljesen hiteles Charlieként is. Nagyon szép a képi világ, Miami-ra mindig lehet számítani ezen a téren. A zeneszámok se rosszak, viszont kiérezni azt az erőlködést, amivel a zenei szerkesztő a lehető legtrendibb, fiatalosabb hatást próbálta kelteni; a saját soundtrack olcsón hatásvadász, gyorsan feledhető.

Erős a vendégszereplők listája: az Old Spice reklámarca (szinkronhang azonosság pipa), a 24-ből DB Woodside, és a Smallville-ből Erica Durance. Na de a főszereplők… Én nem értek a castinghoz, de az biztos, hogy a felelősök sok Nikita remake-t néztek. Nem tudok más magyarázatot arra, hogy egy akcióra is kihegyezett sorozathoz miért három olyan szereplőt válogattak be, akik közül bármely kettő összesen nem ad ki 100 kg-t.. Az eyecandy faktor is csak Minka Kelly esetén működik, a szőke hölgy különösen nagy tévedés volt.

A részek színvonala Vidámparkot megszégyenítően hullámzó: a második egyértelműen jobb a pilotnál, a harmadikat jó kezdés után agyonvágta néhány ordas marhaság, a Kubában játszódó negyedik már-már szórakoztató volt. A szórakoztató szó adatbázisos szakkifejezéssel élve elsődleges kulcs: a készítők laza, hab könnyen fogyasztható, gondolkodást nem igénylő termék előállítására törekedtek. Emiatt nem működik a feszültségkeltés, suhanunk át nagyvonalúan fontos részleteken, botlunk meg a logikai buktatók tömkelegében.

Ezért lehetne a számítógéppel kapcsolatos jeleneteket elrettentő példaként mutogatni, hisz minek is a nézőket a részletekkel terhelni. De a harmadik rész akciójeleneteinek kaszkadőr munkáját Piroch Gábor már a Lindában is szégyellte volna, míg a lövöldözések CGI-ja mellett a Kis Vuk egy Pixar mestermű.. De még ezt is lehet fokozni: nem létezik akkora mennyiségű illatosító, ami eltüntetné azt a szagfelhőt, ami a karakterépítő, ne adj isten mondanivalót ránk erőltetni próbáló jelenetekből árad. A második rész végi szájbarágós dialógus közben már azt vártam, mikor sétál be Szíjjártó Péter egy „ez volt a tanulság, amit megtanult a főszereplő” feliratú táblával..

Értem én, hogy az ABC műsorfelelősei a CBS sikereit másolva egy „minden héten más eset” nyomozós formátumú, nézői agytevékenység-mentes zászlóshajó szerepet szántak a sorozatnak. De ehhez a rozoga ladikhoz képest még a magyar gyorsnaszád is félelmetes csatahajó.. Teljesen jogos volt a kinti nézők felének elmenekülése, a gyors elkaszálás. Én azért még jelentkezem majd egy összefoglaló kritikával a maradék négy részről, az eddigieket 2/5-re értékelem.

2.jpg

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr874872276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása