Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Totalcar TV - harmadik nekifutás

Űbersikeres újraindítás

2012. július 06. - Flankerr

kritika.jpgInkorrekt dolog lenne tőlem, ha nem jelenteném be azonnal ólomsúlyos elfogultságom a műsorral szemben. Egy generációba tartozom Bazsó Gáborral, és Winkler Róberttel, együtt mindkettőjük stílusát nagyon kedvelem. A szerelem 2001 elején az estébe nyúló, legendásan unalmas (Az gyakorlat és tanszékvezető háromszázszor mondta egy óra alatt, hogy tehát. Nem vicc, megszámoltuk!) infó laborgyakorlaton kezdődött. Elalvás ellen valami érdekeset kerestem és a Totalcar cikkeit egy 3.5 collos 1.44 MEGAbájtos kislemezen vittem haza, hogy otthon olvashassam őket. Az egyedi és szórakoztató tévé adásokat később fedeztem fel és akkor már nem volt megállás: végérvényesen és maciamálnásan belezúgtam a Totalcarba. Karottát idézve: Vigyázat! Gusztustalan  ömlengés következik.

komment.jpgEzért örültem meg, amikor derült égből villámcsapásként bejelentették, hogy 2011 októberétől tíz résszel immár harmadjára is elindul a varázslat. Mindenki félt, hogy a kicsit félresikerült második széria felé tendál a műsor, de nem. Az első széria legszebb pillanatait idézte már az első adás két tesztje is, súlyosbítva Ninó „Mini Wolverine” Karotta fizimiskájával. Öröm látni, hogy a sok év kihagyás ellenére is jól működik a Bazsó- Winkler páros. Külön belső poén volt a hűséges nézőknek, hogy az origóhoz (bocsánat, Indexhez) visszatérve ugyanazon Datsun 240Z mellől jelentkezett be az autós újságírás két fenegyereke, ami a tizenegy éve az első adásban is szerepelt. A TV2 közeli sztárok gymhkana versenyeztetése az első részben még enyhén unalmas volt, a másodikban már kevésbé. Kérdés sikerül-e minden részre playmate résztvevőket toborozni.

Aztán jött a második adás, amely többet emelt a téten, mint egy pókerverseny összes résztvevője. Már az előző szériás BMW M5 teszt feliratos verziója is több helyen felbukkant külföldi oldalakon és vált itthon is közönség kedvencé. A mostani, Spanyolországban leforgatott hét perc pedig médiatörténelmet írva két nap alatt körbejárta a világhálót és számos blogon, fórumon áradoznak róla, méltán. Van aki egyenesen a Top Gear új műsorvezetőjét, avagy Hugh Jackman és a Stig eltitkolt gyermekét látja Balázsban. A Szeljak György operatőrt dicsérő HD minőségű képsorok lemásznak a képernyőről, olyan gyönyörűek. Ezt a Millenáris Velodrómban leforgatott old-timer bemutató is bizonyítja.

A profi vágás és beállítások, képszögek az egész műsort jellemzik. A „nézőbarát” vasárnap 23:30 helyett már csak emiatt is érdemes a neten nézni az adást négyszer jobb képminőségben. Na és hány műsort tesznek ki a készítők úgy a fórumba, hogy külön kérik a nézőket: ide fikázzatok! Ráadásként még reagálnak is az értelmes kritikákra és finomhangolják a későbbi adásokat. Így kell ezt csinálni! A trollokat és leszólókat pedig egy dologgal lehet a leghatékonyabban elhallgattatni: kőkemény minőséggel. A második adással pedig gyémántot lehet karcolni.

Nincs mese, ezt nézni kell. Remélem az alkotók át tudják ugrani a bubkai magasságokba emelt lécet, és hasonló tesztekkel örvendeztetnek meg majd bennünket. Titkos tipp: full HD méretű háttérképek a kemény magnak. Az első adás gyermekbetegségei (sötétebb analóg kép, apró feliratok) ellenére is 7.5/10. A második pedig csak azért 9.5/10, mert még van hátra nyolc adás és én bízom az alkotókban. Különben is, közeleg a hármas, és az 1M BMW bemutatója.

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr814819769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása