Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

40. heti nézettség

Elbukott a Tények is, az M1 meg már réges-rég

2012. október 10. - Flankerr

nezettseg.jpgA héten a legnézettebb műsor - a múlt hetihez képest pár százalék csökkenéssel - a borzalmas mentori döntésekkel súlyosbított X-Faktor volt. Érdekesség, hogy a fiatalabbak nézőknek a vasárnapi (940 ezer, 44.1% SHR), míg a teljes lakosságnak a szombati (2,24 millió néző, 47.1%) adás jött be jobban: 240 ezerrel kevesebben nézték a vasárnapi kiadást. Második lett a Barátok Közt hétfői része (30.8%), harmadik pedig a kiváló Liam Neeson film, az Elrabolva (35.5%).

12.40.1849.JPGAz RTL Klub elégedett lehet: csak tizenöt félórás sávot vesztettek el (ebből több is csak egy adott műsor „darabja volt”), a többi az övék. Éves szinten a főműsoridős esték 81%-át nyerték meg, ami imponáló, főleg a TV2 11%-hoz képest. Harmadik az M1 7%-kal (EB és olimpia, naná), és még döntetlen is volt. A Dallast 18-49-ben egyre jobban közelíti a House, a fináléra még utol is érheti. Vagy nem. Minden estre kíváncsi vagyok, hogy a két adó mit fog kezdeni a szerda estékkel.

A TV2 több, mint egy év után veszteni látszik utolsó bástyáját: a kereskedelmileg fontos korcsoportban a Tények egy fél sávot nyert, az összes többit elvesztette, és még Napló is kapitulált a német autópálya rendőrök előtt. A péntek esti Da-Vinci kód viszont szépe nyert, és ez előrevetíti, hogy a The Voice-nak megvan az esélye, bár teljes lakosságban meg pont a CSI-t nézték jóval többen. A Hal a tortán, a Tiltott szerelem, és a Tények itt vigasztalódhat, mert ők a nézettebbek. Kérdés ez mire lesz elég.

12.40.teljes.JPG

Az M1 szekere továbbra is kátyúban van: senki se szólt nekik, hogy a kátyú sok- sok kilométer hosszú. A Maradj talpon! kétszer is benézett 300 ezer alá, a Híradó enyhén javult. A Magyarország, szeretlek!-et újra megtépázta az X-Faktor és DTK se az a hűde. Ellentétben a Poén Péntekkel: a 400 ezer néző péntek este szép szám, és a fiatalok körében is majdnem kétszer nézettebb a csatornaátlagnál.

Ha már átlagok: A főműsoridős 18-49-es heti átlag nem meglepően durva RTL fölényt mutat: 30%-ot hoztak, a TV2 16.3-at, a COOL 4.9-et, a Viasat3 és a Film+ egyaránt 4.2%-t. A sor végén szokás szerint az M1, 3.7%-kal. A héten bemutatkozik a The Voice, és a Common Law nevű újonc a TV2-n, kíváncsian várjuk. És majd jól kielemezzük.

A táblázatok klikkre nagyobbak lesznek!

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr834829681

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner.Média blogajánló 2012.10.10. 13:00:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner.Média blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása