Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Totalcar forgatáson voltunk

Pillantás a kulisszák mögé

2012. október 11. - Flankerr

kritika.jpgAlig pár hetes a hír, hogy tizenkét év (nem folyamatos) házasság után elválnak a Totalcar és a TV2 útjai, és kis hazánk legjobb autósműsora átköltözik a megújuló doQ csatornára. A tesztek felépítése, és a képileg mögöttük álló OMG Visuals szerencsére marad, viszont az átkötő szövegek stílusa változik. Ezeket ezentúl kvázi élőben, közönség előtt rögzítik Budapest egyik hangulatos éttermének alagsorában. Az első ilyen felvételen jártam, következzék a beszámoló.

tc_forgatas1.jpgAki már volt bármilyen televíziós produkció forgatásán, annak nem újdonság, hogy a késés, csúszás bele van kódolva a rendszerbe. Az új helyszín és koncepció miatt is várakozással kezdődött a felvétel a Bazsó Gábor és Winkler Róbert FB oldalán toborzott lelkes rajongótábor számára. Ezt a Hooters kedves és dekoratív személyzete próbálta enyhíteni, sikerrel.

Mikor levonultunk az alagsorba, végre találkozhattunk a való életben is a kedves és közvetlen, celeb allűröktől mentes műsorvezető duóval. A kicsiny, ám lelkes és profi stáb a rakoncátlankodó projektor megnevelése után épp elkezdte az első beköszönés felvételét, amikor öt másodperc múlva olyan hangosan felzúgott egy kompresszor, hogy máris kezdődhetett előröl minden. Persze Winkler Activity-s mutatványa többedjére is vicces volt.

tc_forgatas2.jpgTanulságos volt látni, hogy hogyan alakul át a be, vagy átvezető szöveg a felvételek során: kíváncsi vagyok, mely verziók kerülnek be a végleges változatba. Levetítették nekünk a főcímet, ami egy roncstelepen lett felvéve, így erősen indusztriális jellegű lett. Azok a szerencsések, akik maradni tudtak, láthatták az első adás tesztjeit is: tizensok éves A8 versus hetes BMW a Hungaroringen, és egy 1100 lóerős svéd sportautó. Unatkozni nem fognak a nézők, az hótziher.

Röviden ennyit a forgatásról. Bazsó Gábor elmondta, hogy bejött nekik a helyszín, a közönség és a koncepció, így a maradék kilenc adáshoz még további felvételek lesznek. Aki szemfüles, elcsíphet egy-egy helyet, és benne lehet a tévében. És benézhet a kulisszák mögé, ami lehet, hogy sok várakozással jár, de eme személyes élmény után bátran mondom: megéri mindenkinek.

tc_forgatas3.jpg

De még nincs vége a történetnek. Lehetőséget kaptunk arra, hogy október 14-én, vasárnap a Totalcar pályanapon riportot készíthetünk a műsorvezetőkkel. Az eseményről videó készül, melyet természetesen közzéteszünk itt a honlapon. És hagyományainkhoz hűen kritikában (mint itt, itt és itt) számolok be róla, milyen lett. Addig már csak hatot kell aludni.

5.jpg

zzepg.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr564832633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása