Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

42. heti nézettség

Stagnáló Voice, taroló RTL, de csökkenő különbség

2012. október 26. - Flankerr & emTomi

nezettseg.jpgA kereskedelmileg fontos tizennyolc és negyvenkilenc év közötti korosztályban a legnézettebb tévéműsor az egyébként 6,5%-ot csökkenő X-Faktor (46% SHR) volt. Második a Jégkorszak 2 (32.4%), harmadik a gyakorlatilag stagnáló The Voice (34.2%). Negyedik a Barátok közt (28.5%), ötödik az 1 perc és nyersz! (33.5%), hatodik kisebb meglepetésre a Dr. Csont (27.6%).

Egy kicsit időzzünk el a The Voice számainál, mégis csak ez most a legérdekesebb a téma iránt érdeklődők számára. Mind teljes lakosságban (1.34 millió), mind 18-49-ben (610 ezer) szinte ugyanazokat a nézőszámokat hozta a második adás, mint az első. Ez elsőre jó, mert nem csökkent. Másodikra rossz, mert nem nőtt. Harmadikra még rosszabb, mert úgy nem nőtt, hogy az M1-en nem egy félmilliós nézettségű focimeccs ment, hanem csak a szokásos Poén Péntek/Mindenből egy van. Persze két adás alapján felelőtlenség lenne bármilyen trendet felállítani. Minőségileg jónak tűnik EDDIG a produkció, ellentétben az X-Faktorral, ahol az iksz idén ezt jelenti: hogy bánat hétszentségbe engedhettek ennyi fahangú egyént az élő adásokba. Simon Cowell nehogy belenézzen, mert még visszaveszi a licenszet.

Eme apróságot leszámítva az RTL-nek minden oka megvan ünnepelni: műsoraikat nézik, mintha Alekosz és Cristofel járna véget nem érő násztáncot Frizbi Péterék hitvesi nyoszályájában. A délután fél öt és éjfél közötti műsorsávok 84 (18-49) és 80 (teljes lakosság) százalékát nyerik, ami borzalmasan sok.

A Dallas beállni látszik egy RTL-hez képest alacsony nézettségre, szerencséjére már vége (az első évadnak), és vele egy időben Ház Doki utolsó kalandjait még kevesebben nézik. Fölényesen nyer a RTL Híradó (ez nagyon sokáig nem így volt), és noha a Gyanú árnyékában az új időpontban nézők százezreit veszítette, de még így is győzött.

A TV2 a Született feleségek, a Hal a tortán (első fele), és a The Voice elsősége mellett azzal vigasztalódhat, hogy a heti főműsoridős 18-49-es összesítésben az utóbbi hetek 13-15 százalékos RTL fölénye 8.9%-ra csökkent. Persze a szombati „vereség” aránya megalázó, és a péntek esténél is el tudnának képzelni nagyobb különbségű győzelmet.

12.42.teljes.JPGAz M1 sajnálhatja, hogy márciusig nem lesz újabb világbajnoki selejtező focimeccs: a törökök elleni győztes összecsapást félmillióan nézték, az utolsó fél órában a nézők 22-25 százaléka, amivel nyerte is sávját. Enyhén növekedett az újratöltött Haction, persze a 2.1%-os 18-49-es SHR-en még a nagyobb kábelcsatornák is csak röhögnek. Jó a Magyarország, szeretlek! és a Poén Péntek, ezek láthatóan rátaláltak törzsközönségükre.

A csatornák főműsoridős versenyét átrendezte a focimeccs: Az RTL (27.7%), TV2 (18.8%) és a COOL (5.9%) után az M1 (5.4%) jön: ötödik holtversenyben a Viasat3 és a Film+, 4.5%-kal. Jövő héten megtudhatjuk, mit nézett az ország a pihenő és ünnepnapon, és merre mozdul el a két zenés zászlóshajó. Olvassatok akkor is velünk.

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr644870083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása