Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

A harmadik X-faktor fináléjának margójára

Amikor vége az utolsó dalnak is

2012. december 17. - wolfclaw & emTomi

kritika.jpgDrága feleim, kedves barátaim! Tragikus nap ez a tegnapi nekünk, mert a világvégénél is rosszabb történt. Véget ért az idei X-Faktor! Jaj szegény fejünknek, ezután mit lehet majd fikázni? Mibe lehet majd belerúgni? Már csak a retinánkba sült képek és a hallójáratainkat hazabaszó nyervogások emlékei maradnak ránk. Még néha visszacsengenek majd a mentorok szép frázisai, de már nem lesz ugyanolyan semmi, mint amikor még szombatról szombatra izgatottan vártuk ki mit fog úgy elénekelni, hogy rá se ismerünk majd. Utolsó meghatározó emlékként idézzük vissza a harmadik szezon fináléját, mert szépen összegezte azt a szart, amit hónapokon keresztül talicskaszám hordtak elénk.

komment.jpgMert volt itt kutyakula rendesen. A csak lábvillogtatásra jó Csobot Adéltól kezdve az érthetetlenül rappelő bohóc pároson át egészen Jimmy Fia Krisztiánig, akinek olyan hangja volt, mintha a kábeltolvajok lombfűrésszel próbálnának vasoszlopot darabolni a betonon.

Ehhez képest a fináléba már csak az a két ember jutott be, akiknek tehetségük és adottságuk túlmutatott a többiek teljesítményén. Antal Timi és főleg Oláh Gergő is megkapták persze a maguk bulvártámogatását, de mégsem ez vitte őket előre.


Egy szeptember 24-i riport a Fókuszban

A finálé elején az év női és férfi hangja jöttek be egy valamilyen sikerdallal, amihez aztán becsatlakoztak az eddig kiesettek is és pluszba egy tucat háttértáncos is. Majd egy éles váltással átvágtattak a Gangnam Style-ba mert ugye ezt már az évad elején is meglovagolták akkor most sem szabad kihagyni.

Mellékesen remélem, ha jövőre valaki kitalál egy olyan stílust, amiben a földhöz kell csapkodni magát és a testével körbe-körbe forogni, miközben azt üvölti "Ngu" Ngoc!", akkor azt is viszontlátom majd a tévében.

Aztán jött Nóri, még utoljára felült a nyeregbe és belovacskázott a színpadra egy piros kismama estélyiben Elvis séróval. Bekapcsolták a két vidéki helyszínt. Szinte csak a bába hiányzott, aki világra segítette a finalistákat. Aztán jöttek a mentorok, akiknek sok dolguk nem volt csak körbenyálazni a két gyereket.

Gergőék elénekelték a kedvenc versenydalukat, majd az első blokk végén Geszti végleg eladta a lelkét (az) Ördögnek. A második körben duetteket énekeltek az előző két széria győzteseivel. Vastag Csaba a saját dalával sikeresen elvitte Gergőt a málnásba, ahogy Kocsis Tibor is csak saját szemével látja a csodát, ezért nem passzolt a nótája Timinek. Még akkor sem, ha azt vesszük, hogy Tibó hangja néha egy herélt vadkanéra hasonlít inkább mint énekre.

xfaktor_finale.jpgfotó: Bársony Bence, RTL Klub

A harmadik forduló volt talán a legsúlyosabb, mert valaki írt egy reklámzenének ideális, de amúgy eléggé semmilyen dalt erre a szezonra, és ezt adták oda Timinek és Gergőnek, hogy énekeljék el, mint a Győztes dalát.

Amíg mindenki kifújta az orrát, a Hooligans előadta legújabb dalát. Itt le is lehetett volna zárni az egész versenyt, hiszen már érdemi produktummal nem rukolhattak elő a versenyzők. Na de az egész évados Bandaháború győztesét még be kellett hívni. Mit ne mondjak, sukár csávók voltak gázálarcban meg cipőpasztával befeketítve. De ez még nem volt elég sokkoló ezért a tizenkettő a Magyar Vándor betétdalát előadva ráébresztette nejemet, hogy eddig szerette ezt a nótát!

"Mikor Ördög Nóri a gyereke nemére lesz kíváncsi, az orvos is percekig fogja húzni az eredményt?"

Utána jött a mentori kar búcsúbeszéde és szinte úgy éreztem magam, mintha egy iskolai évzárót néznék. A jutalomkönyvek kiosztása elmaradt ugyan, de a feeling ott volt. Az újabb vidéki bejelentkezések már tényleg lecsapták az agyam biztosítéktábláját, mert ha valami rémálmaimban életem végéig kísérteni fog, az Barabás Éva avatarkékre mázolt arca. Majd' elzakatolt a Zenevonat a Megasztárból átmenekített Presser Gábor és Tóth Gabi előadásában és végre eljött a legutolsó egy perc is. Vastüdő végre levegőt vehetett. Jött a boríték, a szokásos időhúzás, aztán Gergő győzelmének kihirdetése utáni pillanatban Jimmy Jumpként beugrott egy puncivirág, akit a biztonságiaknak kellett lekapna a színpadról.

Zokogjunk egymás vállán, mert vége a harmadik X-Faktornak is így marad nekünk az RTL Most, hogy visszanézhessük az éneklős valóságshow minden percét. Nem lesz, akinek külön kihívás lesz angolul énekelni, nem lesz apja árnyékából kitörni akaró, de azért mégis oda mindig visszabújó áldozat típus, Nem lesz kis fruska, aki még ki sem nyitja a száját, de már a halál faszába kívánjuk, és jaj, minő csapás nem lesz Malek Miklós sem, aki idén néha őszintén be mert szólni, amikor már tényleg vállalhatatlanok voltak egyes produkciók. Egyetlen vigaszunk maradt, hogy jövőre is lesz mit nézni, mert a show folytatódik még akkor is, ha Nánásiné a kis Ördögfiókával a nyakában fog majd belibbeni a színpadra, vagy ha Stohl Bucinak kell magassarkú topánkát húznia!

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr484970360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása