Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Csak egy vélemény: Under the dome 1x7

Még mindig nem hullanak sorban a rózsaszín csillagok

2013. augusztus 08. - Ádám // emTV.hu

kritika.jpgAz eheti Under the dome epizódnál láttunk már rosszabbat, bár jobbat is, de még mindig túl vontatottnak érzem a sorozatot. Azt már tudjuk, hogy a két kölyök, Joe és Norrie kulcsfigura lehet, Julia pedig úgy gondolja, hogy a búra egy értelmes entitás, vagy legalább is megvédi és próbálja megnyugtatni őket. Bár a logika, ahogy az előző részben eljutott erre a következtetésre, számomra kicsit homályos. Nem árulok el nagy titkot, de sajnos erre a mostani epizódban sem kapunk választ. Imperfect circles. Spoilerezve folytatom!

utd_1x7.jpg

Pár dolog böki a csőrömet, de nagyon. Megjelenik Harriet, Julia nyolc hónapos terhes szomszédja, aki a kívül rekedt férjét haluzza, aztán mikor közelebb lép és megérinti a búrát, megindul a szülés. Julia elindul vele a kórházba, ám az úton megtámadják őket a Dundee fivérek, hogy leszívják az üzemanyagot a kocsiból. Még egy perc sem telik el, megjelenik Barbie és a testvérek elmenekülnek. Harrietnek kórházba kell jutnia, de Julia szól egy ilyet, hogy a kocsi nem fog indulni, de kérdem én: Hogy a picsába szívta volna le az a két ütődött pöcs két perc alatt az összes üzemanyagot a kocsiból?

utd_1x7_2.jpg

Akit viszont a legjobban nem értek, az Jim Rennie. Már az előző részben sem értettem, hogy főleg, miután kinyírta a tiszteletest, miért egyezkedett Ollie-val, hogy a propánért cserébe adjon vizet a városlakóknak. Miért nem sajátította ki a város nevében? Most meg megtudja, hogy Ollie ellopta az összes propánját, ő meg megöli a biztonsági őrt. Minek szánta? Üzenetnek? Ollie-nak, amiért az megfenyegette? Miért nem öli meg egyszerűen inkább?

utd_1x7_3.jpg

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem nagyon hiányzik a tudományos vonal. Mármint oké, emberi történetek, szerelmi szálak, bosszú, lövöldözés és minden ilyesmi, ami ezzel jár, de kicsit foglalkozhatnának már magával a búrával is. Amit az első néhány részben megtudtunk róla, nem igazán vitte előre a történetet. Maximum Joe és Norrie próbálja megfejteni a titkát, akik amúgy az erdőben megtalálják a búra középpontját, egy kis búrával körbevett tojást.

utd_1x7_4.jpg

Norrie édesanyja, az egyébként cukorbeteg Alice sajnos meghal, de egyelőre ez a szál tűnik a legértelmesebbnek. Úgy érzem, hogy a sorozatban lévő halálok nagy százalékára csak azért van szükség, hogy valahogy motiválják a karaktereket. Rose halála például teljesen értelmetlennek tűnik. Azon kívül, hogy nyilván részben ez motiválta Jimet, hogy szövetséget kössön Angie-vel, nincs jelentősége. Legalább is egyelőre. Nem úgy Alice szívrohamának, ami igen különösen történik. Miközben a gyerekek épp a tojást próbálják szóra bírni, néhány pillanatra megjelenik Norrie anyja. Mindeközben az épp szülést levezető Alice rosszul lesz, majd miután a kislány világra jön és az anyja szintén Alice-nek nevezi el, valami történik. Meglepődnék, ha a két dolog között nem lenne valamiféle párhuzam.

utd_1x7_5.jpg

Tehát a viszonylag erős hatodik részhez képest szerintem most ismét kaptunk egy gyengélkedő epizódot, de van még pár rész az évad végéig, no meg ugye ott a már berendelt második szezon is, úgyhogy van még idő a rejtély kibogozására. Bár most elég lapos a történet és annyi a nyitott szál, hogy csak reménykedni tudok abban, hogy még az ezévi finálé előtt kapunk valami olyat az arcunkba, mint amilyen Hank Schrader felismerése volt a klotyón, hogy a sógora Heisenberg.

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr225450641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása