Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Az MGM Philip Seymour Hoffmanra emlékezik

Capote / február 19. 20:00 // MGM

2014. február 04. - emTV.hu

mgm.jpgFebruár 19-én, este nyolckor vetíti az MGM a Capote című életrajzi drámát, címszerepben a tragikus hirtelenséggel elhunyt Philip Seymour Hoffmannal. A színész alakításával 2006-ban Oscar-díjat nyert a Legjobb Férfi Főszereplő kategóriában, pályája csúcsára érve. Az igaz történeten alapuló film a világhírű író, Truman Capote életét dolgozza fel. A cselekmény középpontjában egy brutális gyilkosság áll, amit Capote a helyszínen tanulmányoz éveken át, hogy később világsikerű, új irodalmi műfajt teremtő tényregényt írjon belőle. Philip Seymour Hoffman árnyalt játékával az Oscar-díj mellett többi között a Golden Globe és a BAFTA-díjakat is elnyerte a Legjobb Színész kategóriában.

PhilipSeymourHoffman.jpg

A 46 éves korában elhunyt színész, rendező számtalan műfajban kipróbálta magát színpadon és filmen egyaránt, szakmai és közönségsikereinek számát szinte felsorolni sem lehet. A mozirajongók legutóbb Az éhezők viadala – Futótűz című kalandfilmben láthatták.

MGM

fb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr565798466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása