Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Már javában dübörög a Griffin-kampány

Görbe tükröt tart a politika elé a Comedy Central

2014. március 25. - emTV.hu

cc.jpgA Comedy Central jelöltje: Peter Griffin! A magyar humorcsatorna a választásokra hangolódva ál-választási kampánnyal népszerűsíti a Family Guy új évadát. Budapest lakói a város frekventált pontjain találkozhatnak a legmarkánsabb szereplőkkel, ahogyan a politikai pártok harsogása közben a sorozat támogatására buzdítanak.

Április elsején indul Magyarországon a Family Guy következő, 11. évada, amelyet az animációs vígjáték hívei már régóta vártak. A Comedy Central a választási hangulatban álkampányt indított, amelynek elsődleges célja az, hogy beszédtémát adjon a sorozat rajongóinak és az átpolitizált hangulatban szórakoztató módon szólítsa meg a közösséget. Az online felületeken a Comedy Central aktív követői jól fogadták a különleges kezdeményezést: a napi politikai harcokból kiábrándulva több száz user osztotta meg lelkesen a Family Guy választási ígéreteit. A Comedy Central hagyományos marketing akció helyett olyan megoldással kívánt élni, amely a jelenlegi hangulatra reflektál és felkelti a járókelők, internetezők és rádióhallgatók érdeklődését - mindezt a Family Guy összetéveszthetetlen stílusában.

Stewie rezsicsökkentés és összefogás helyett a világuralom átvételét célozta meg programjában, Peter a politikusok szavahihetőségét ostorozza, Brian pedig - jó kutyához méltóan - lábakat inzultál a Comedy Central kampányában. A Comedy Central műsorán, valamint számos rádióadón is népszerűsítik magukat a méltán híres Griffin jelöltek. Peter a maga módján, miniszterelnökként páváskodik a spotban, amelynek aláfestő zenéje egy, a hazai politikában jól ismert és kampányokban használt dal. Így találkozik egymással Quahog és Budapest valósága.

Red Lemon Media

fb_post.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr715878302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása