Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Komoly színészek a flúgos karakterek mögött

„Peter túl hülye, hogy mindent megszerezzen magának.”

2014. április 16. - emTV.hu

cc.jpgA magyar szinkronnak nincsen párja. Olyan kultikus sorozathoz, mint a Family Guy, ikonikus magyar színészek dukálnak. Kerekes Józseffel, Nemes Takách Katával, Schnell Ádámmal és Dolmány Attilával benézhettünk a legújabb évad szinkronizálásának kulisszatitkaiba.

A Comedy Centralon futó legmeghatározóbb animációs sorozatok szinkronját a Balog Mix Stúdióban veszik fel, ami komoly és összetett feladat. Elő- és utómunkálatokkal együtt (szinkronszöveg megírása, azok tekercsekre bontása, időpontok leegyeztetése a színészekkel, felvétel, szájra illesztés, masterelés) négy, egyenként húsz perc hosszúságú epizód két hét alatt lesz képernyőképes. Ezt a megfeszített munkát segíti a szinkronhangok profizmusa, és nem utolsó sorban sorozat iránti rajongásuk.

Különös kettőség jellemző a Family Guy világára. A racionalitás keveredik a fikcióval és az animációs sorozatok, törvények nélküli univerzumának minden elemével. Ezt pedig a két világ élén táncolva olyan sikeresen teszi, hogy a frappáns, gyors poénok is ugyanúgy görcsös nevetésre késztetik a nézőt, mint a hosszan kitartott néma, kínos, leginkább Peter szerencsétlenkedéseit mutató jelenetek. „Példaértékű poéntechnológiával dolgoznak, hogy pofátlanul ki mernek ragadni egy pillanatot. Ettől is nagyszerű ez a sorozat” – mondta Kerekes József, Peter magyar hangja. „Az is egy humorforrás, hogy Brian, leszámítva, hogy beszél, szinte minden tulajdonsága állati eredetű. Például van úgy, hogy amikor udvarol egy nőnek, akkor elkezdi csóválni a farkát és megvakarja a füle tövét” – emlékszik vissza Schnell Ádám, Brian magyar hangja.

Stewie megformálásában nagy előnyt jelentett Dolmány Attila profizmusa és a South Parkból hozott tapasztalata, aminek köszönhetően egy-két rész után egyből megszerette a Family Guyt és persze a rögbi labda fejű pólyást is. „Stewie eredetileg egy nagyon jellegzetes angol akcentussal beszél. Ezt nehéz magyarul korrekt módon átadni, így inkább a legfontosabb személyiségjegyeit ültettük át a hangjába, ettől lett ilyen művelt, arisztokrata, okoskodó, agresszív emberhez passzoló akcentusa” – mesélte a stúdióban Dolmány Attila.

Mindenkinek megvan a maga defektje, de ettől a Family Guy karakterei igenis szerethető egyéniségek. „Griffinék egy abszolút hétköznapi család. Mindenki éli a maga életét. Peter pedig – divat ma azt mondani, hogy lúzer típus – mindig jót akar, próbál segíteni, ha a család szorult helyzetbe kerül. De legyen szó pénzről, szexről, szerencsejátékról ő mindent nagyon akar, viszont az esetek többségében nem jön össze neki, mert ahhoz túl hülye. Persze ő ebben remekül elvan, és vígan éli az életét” – alkotott képet Kerekes József Peterről és a Griffin családról.

A sorozat 11. évadának legújabb részei kedd és csütörtök esténként 22:30-kor a Comedy Central műsorán!

Red Lemon Media

fb_post.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr706042669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása