Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Tíz évesnek lenni COOL!

Ma tíz éve lett a Humor1-ből és az m+-ból COOL

2014. szeptember 04. - emTV.hu

cool.JPGPontosan tíz évvel ezelőtt kezdte meg adását a COOL. A televíziós versenyben a tizenötödik helyről indulva, mára az ország harmadik legnézettebb csatornája lett (Nielsen közönségmérés (18-49 éves tévénézők, főműsoridő).

Kezdetben a fiatalokat megcélzó, gyakran polgárpukkasztó COOL az évek során egyre letisztultabb műsorkínálatával és arculatával megtalálta stabil helyét, és vált a nézők legkedveltebb kábelcsatornájává. 2004-ben a kereskedelmi célcsoportban a főműsoridős átlaga 0,26% (SHR) volt, napjainkban pedig már eléri a 6%-ot (SHR). Ezzel az eredménnyel az RTL Klub és a TV2 utána a harmadik legnépszerűbb csatorna Magyarországon.

2010 augusztusában nyerte el a COOL a ma is látható "felnőtt" arculatát. 2011-ben az RTL Csoport tulajdonába került, ahol azóta is a Film+ mellett a kábelportfólió zászlóshajója. 2011 második felétől már abszolút dobogós helyen találjuk a nézettségi toplistán a két nagy kereskedelmi csatorna mögött. Történetének eddig legnézettebb műsora a Másnaposok című film volt, amely 2013.12.21-én az 50 év alatti felnőtt nézők 14,9 százalékát vonzotta.

A COOL számos új formátumot és fiatal műsorvezetőt mutatott be a nézőknek az évek során. Istenes Bence sikerrel debütált a NekedValó című műsorban, de megemlíthetjük még Majkát (COOL a verda, Vad csajok), Horváth Évát, Orosz Barbarát, Sági Szilárdot (Gerilla Grill) és Müller Attilát, akik azóta is állandó szereplői a médiának.

Az Ipsos legutóbbi kutatása (1580 fős minta, 18-69 éves tévénézők, 2014.04.26-2014.05.14.) szerint a nézők a COOL-t egy újító, modern és laza, jó műsorokkal rendelkező tévécsatornaként jellemezték. Történetében jelentős lépcsőfok volt 2008, amikor a televíziós piacon bekövetkezett átrendeződés következtében kialakult középmezőny (M1, Viasat3, Film+, COOL) meghatározó szereplője lett. Látványos felívelés kezdődött ekkor, a legnézettebb programjai között találjuk a CSI sorozatokat, Gyilkos elméket és a Showder Klubot.

A COOL látványos, dinamikus fejlődésének kulcsa a kábeltelevíziók sorában, hogy a nagy stúdiók filmsikerei mellett, a világ sorozatkínálatának legjavát sugározza kora délutántól késő estig.

Köszönjük nézőinknek az elmúlt 10 évet!

RTL Kábeltelevízió

fb_post.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr466670621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása