Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Egyedülálló premierek az AXN Black műsorán

Hátborzongató vámpírtörténet és Emmy-díjas dokumentumfilm-sorozat érkezik

2014. október 04. - emTV.hu

axnblack.jpg2014. október 9-től csütörtök esténként látható Alkonyattól pirkadatig széria az azonos című kultfilm alapján készült, a Pusztuló jelen, vészes jövő című dokumentumfilm-sorozat pedig napjaink egyik legégetőbb problémájával, a globális felmelegedéssel foglalkozik.

A sorozat a hírhedt bankrabló fivérek, a hideg és kemény Seth Gecko (D. J. Cotrona) és az erőszakos és kiszámíthatatlan Richard "Richie" Gecko (Zane Holtz) történetét meséli el, akiket nem csak az FBI, hanem két texas ranger, Earl McGraw (Don Johnson) és Freddie Gonzalez (Jesse Garcia) is üldöz. Az irgalmatlan testvérpár miután kirabolt egy bankot, hátrahagyott néhány hullát. A Gecko fivérek Mexikó felé veszik az irányt, de útközben belebotlanak a  Jacob Fuller tiszteletesbe, akit családjával együtt túszul ejtenek. Richie-nek emellett szörnyű démoni látomásaival is meg kell küzdenie. A fivérek Fullerék lakókocsijával szeretnének átjutni a határon, ám előtte még megállnak egy sztriptízbárban. A bárról hamarosan kiderül, hogy valójában vámpírok tanyája. Leszáll az éj, és mindenkinek a túlélésért kell küzdenie. A magyar hangokról itt írtunk bővebben!

Robert Rodriguez, a sorozat rendezője tizenkét évesen döntött a filmes karrier mellett, miután látta John Carpenter Menekülés New Yorkból (1981) című filmjét. Rodriguez nevéhez egyébként olyan nagy sikerű alkotások tartoznak, mint az El mariachi - A zenész (a film költségvetésének egy részét gyógyszerkísérletekben való részvételéért kapott pénzből finanszírozta), a Machete, a Sin City - A bűn városa, a Sin City: Ölni tudnál érte vagy a Kémkölykök filmek.

Hollywoodi sztárok, riporterek, tudósok és hétköznapi emberek közreműködésével mutatnak be olyan aggasztó mozzanatokat, mint például az erdőirtás ózonrétegre gyakorolt hatásai vagy a klímaváltozás következtében kialakuló pusztító erdőtüzek elleni harc.

A kilenc részes dokumentumfilm-sorozat a világ számos olyan pontjára kalauzolja el a nézőket, ahol a klímaváltozásnak különösen drasztikus hatásai vannak a helyi élővilágra, beleértve az ott élő lakosokat is. Az Egyesült Államoktól kezdve Szírián keresztül egészen Indonéziáig szembesülhetünk az ember által előidézett globális felmelegedés negatív hatásaival. Az amerikai televíziós dokumentumfilm emberi sorsokon keresztül, hétköznapi nyelven mutatja be, hogy a klímaváltozás már most akut problémát jelent a Föld lakossága számára, és nagyban meghatározza bolygónk jövőjét. Az egyes epizódokban olyan híres színészek tűnnek fel, mint Jessica Alba, Matt Damon, Harrison Ford, Chris Hayes és Arnold Schwarzenegger, aki executive producerként működött közre a sorozatban.

A tengerentúlon idén áprilisban debütált sorozat csupa elismerő kritikában részesült, mivel meggyőzően ötvözi a dokumentarista újságírást a megejtő történetmeséléssel, a tudománnyal, a vallással és a vonatkozó iparági betekintésekkel. Az Emmy-díjas sorozat újszerűségével és figyelemfelhívó erejével teljesen magával ragadja a nézőt, és környezettudatos magatartásra ösztönöz. A széria sikerét és hiánypótló egyediségét bizonyítja az is, hogy a National Wildlife Federation segítségével a dokumentumfilm-sorozat epizódjait iskolai tananyaggá szeretnék alakítani.

emTV.hu // AXN

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr226759015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása