Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Sikerfilmek a hosszú hétvégén az AXN műsorán

Izgalmas filmremierek

2014. október 16. - AXN

axn.jpgAz AXN kihagyhatatlan filmekkel várja az októberi hosszú hétvégén azokat, akik a televíziózást választják kikapcsolódásként. A Social Network – A közösségi háló és a Drive – Gázt! című filmeket a nézők most először láthatják a hazai AXN csatornán.

the_social_network.jpg

Október 23-án 16:35-tól a Social Network – A közösségi háló (The Social Network) című, 2010-ben bemutatott amerikai filmdrámát láthatják az AXN nézői.

A film Ben Mezrich  Véletlenül milliárdosok (Accidental Billionaires) című tényregényéből készült a többszörös Emmy-díjas Aaron Sorkin adaptációjában.

A Facebook közösségi oldal alapításáról szóló filmet az a David Fincher rendezte, akinek többek között olyan alkotások fűződnek a nevéhez, mint a Kártyavár (House of Cards), A tetovált lány (The Girl with the Dragon Tattoo), Benjamin Button különös élete (The Curious Case of Benjamin Button), a Zodiákus (Zodiac) vagy a Pánikszoba (Panic Room).

A film elkészítésében sem Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója, sem a Facebook egyetlenegy munkatársa nem vett részt.

2003-ban egy őszi estén a Harvard programozó géniusz hallgatója, Mark Zuckerberg (Jesse Eisenberg), leül számítógépéhez és izgatottan dolgozni kezd egy új ötleten: egy olyan oldalt indít a világhálón, ahol a diákok közösségi életet élhetnek. A kollégiumi szobából indult Facebook valóságos kommunikációs forradalmat hozott, és alapjaiban változtatta meg a világot, az emberi kapcsolatokat – és megváltoztatta az alkotóját is. Hat esztendővel és ötszázmillió ismerőssel később Zuckerberg a világ legfiatalabb milliárdosa. Egykor békés, nyugodt életről álmodott, a siker azonban felkavarta mind a szakmai, mind a magánéletét.

drive.jpg

Október 23-án 23:00-tól a Drive – Gázt! című film hozza majd lázba az AXN-re kapcsoló nézőket.

A film James Sallis 2005-ös hasonló című novellájának adaptációja, Hossein Amini forgatókönyve alapján készült.  A 2011-es amerikai trhiller-drámát a dán Nicolas Winding Refn rendezte, aki történet ellenére magánéletében nem igazán érdeklődik az autók iránt, még jogosítványa sincs, ezzel a filmmel viszont 2011-ben elvitte a  Cannes-i filmfesztivál legjobb rendezőnek járó díját.

A film főhőse, Driver (Ryan Gosling) nappal autóskaszkadőr és autószerelő, éjjel viszont az alvilágnak dolgozik: fegyveres rablásoknál segédkezik sofőrként. Los Angeles utcáit úgy ismeri, akár a tenyerét, ezért nem hétköznapi szakmájában ő a legkeresettebb. Melóit az ügynöke, Shannon (Bryan Cranston) hajtja fel, aki valójában a nagy áttörésre készül: építeni akar egy autót Drivernek, hogy profi versenyen indulhasson. Driver akarata ellenére beleszeret a csinos szomszédnőjébe, a gyermekét egyedül nevelő Irene-be (Carey Mulligan). Egy napon a maffia segítségével Irene férje, Standard (Oscar Isaac) kiszabadul a börtönből, és a behajtók azonnal megjelennek, hogy rendezzék a számlát. Driver úgy dönt, hogy segít Standardnek.

Driver eredeti neve sosem derül ki a sztoriból.  A név egyébként a skorpió és a béka történetére utal. Egy nap a skorpió át akart kelni a folyón, ám nem tudott. A parton üldögélő béka  beleegyezett, hogy átviszi őt a túlpartra a hátán, de csak ha a skorpió nem fogja megszúrni. A skorpió a szavát adta, de mielőtt átértek volna a túlpartra, belemélyesztette fullánkját a béka hátába. A béka kérdésére, hogy miért tette ezt, azt mondta: "Ilyen a természetem", és mindketten megfulladtak. A filmben Driver a béka, aki fuvarozza a bűnözőket, "a skorpiókat". Driver a filmben tényleg egy skorpiót hordoz a hátán, a kabátján egy skorpió-minta látható.

emTV.hu // AXN

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr446797953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása