Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Érkezik A fehér királyné az AXN White-ra

Lebilincselő történet veszi kezdetét Anglia egyik legdrámaibb időszakáról

2015. március 03. - AXN

axnwhite.jpgA fehér királyné (The White Queen) című sorozat Philippa Gregory világsikert aratott a "The Cousins’ War" történelmi novellasorozatát dolgozza fel, konkrétan a "The White Queen", a "The Red Queen" és a "The Kingmaker's Daughter" című műveket.

the_white_queen.jpg

1455 és 1485 között a York- és a Lancester-dinasztia, a fehér és a vörös rózsa véres háborút vívott egymással az angol koronáért. A fehér királyné című sorozat a történelmi eseményeket három hatalomra vágyó nő, Elizabeth Woodville, Margaret Beaufort és Anne Neville szemszögéből ábrázolja, és nagy hangsúlyt fektet a színfalak mögött zajló intrikák és politikai játszmák bemutatására.

A történet szerint Elizabeth Woodville (Rebecca Ferguson) egy gyönyörű, Lancester-párti családból származó nemes asszony, akinek férjét az évek óta tartó Rózsák háborúja során megölték, birtokait pedig jogtalanul elorozták. Elizabeth a York-ház ifjú, jóképű királya, IV. Edward (Max Irons) színe elé járul, és arra kéri őt, hogy orvosolja az elkövetett jogtalanságot.

Edward és Elizabeth első pillantásra egymásba szeretnek, és hamarosan titokban össze is házasodnak. A frigynek azonban nem örülnek a királyi udvarnál. Warwick (James Frain), Edward nagybátyja – akinek a segítségével Edward a trónra került – eddig abban reménykedett, hogy a fiatal királyt a befolyása alatt tarthatja, és egymaga kormányozhatja majd az országot. A "királycsináló" Warwick mérhetetlenül csalódott, amiért keresztülhúzták a számítását. Új cselszövést tervez, amelyben lánya, Anne Neville (Faye Marsay) is szerepet kap.

Edward és Elizabeth szerelmét azonban mások is ferde szemmel nézik. Az immár "fehér királyné" sokak szemében tüske. Margaret Beaufort (Amanda Hale) például meg van győződve arról, hogy az ő fia, az ifjú Henry Tudor Anglia jogos, Isten által kiválasztott királya.

Míg a férfiak a csatamezőn harcolnak, az igazi hadat ezek a nők viselik. Kezükbe veszik a sorsukat egy olyan időben, amikor csupán a feleség vagy az anya szerep volt elérhető számukra.

Szerintem rendkívüli dolog elmesélni női szemszögből egy korábban már elmesélt történetet. Három erőteljes nő vívja meg ugyanazokat a harcokat, küzd a koronáért és a hatalomért a gyermekei és a saját biztonsága érdekében – mesélte egy interjúban az Elizabethet játszó Ferguson.

A fehér királyné – március 4-től szerdánként 22:05-től az AXN White műsorán!

emTV.hu // AXN

facebook.jpg

zzepg_fav.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr587238437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása