Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Halálán van a Rádiókabaré?

December óta nem volt felvétel, az MTVA ködösít

2015. március 05. - Ádám // emTV.hu

mtva.jpgVarga Ferenc József humorista, a Rádiókabaré egyik oszlopos tagja honlapján fakadt ki a rádió vezetésére, mivel hónapok óta nincs felvétel. Az MTVA a jelek (és nem kevésbé szokása) szerint csak ködösít, de azért megkérdeztük őket, hogy még is mi a helyzet humor- fronton.

varga_ferenc_jozsef.jpg

Halálán van a Rádiókabaré címmel jelentetett meg írást honlapján Varga Ferenc József. Az 1994 óta a produkcióban résztvevő humorista mély aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy hónapok óta nincs felvétel. Azt írja, az utolsó decemberben volt, majd az év elején azt az információt kapták, hogy január végén lesz a következő. Néhány nappal később már arról tájékoztatták, hogy még nincs pontos dátum, mert a Márványterem beosztását még nem csinálták meg. Ezek után csend támadt, így februárban rákérdezett, mire a "most nem, talán majd márciusban" – választ kapta.

Ezzel viszont az a baj, hogy már március van, ráadásul egy márciusi felvételt Varga (és minden józan gondolkodású ember) szerint még a "legamatőrebb" vezetőség is februárban közli. Nem közölték" – írja. "Egy ideig azt hittem, csak én lettem non-grata [...] és az új adás a próbálkozó standuposokból meg az önjelölt kabarészerzők nyögvenyeléseiből fog állni. De nem. [Aradi] Tibit sem hívják, másokat sem. Nincs Rádiókabaré-felvétel. Szünetel. Mint egy feloszlás előtt álló rockzenekar" – vélekedik Varga.

Hétfőn az emTV.hu is rákérdezett az MTVA-nál, a Sajtóosztály pedig türelmünket kérte, mivel a Rádiókabaré jelenleg átalakítás alatt van. Ezért nincs időpont, de megígérték, ha lesz, arról értesíteni fognak.

Így osztom Varga Ferenc József, a műsor fellépői és azok aggodalmát, akik szeretik a Rádiókabarét. A jelenlegi állás nagyon úgy fest, hogy még jó ideig nem lesz felvétel, nem lesz új anyag, Varga pedig egyenesen úgy véli, már egyáltalán nem is lesz friss Rádiókabaré.

"Azt mindenképpen komolyan hiszem, hogy nem lesz Rádiókabaré. Ha igen, egy-egy adás, melynek hallgatói kritikáját már előre sejtem. Humorfesztivál már rég nem volt. Nem is hiszem, hogy erős mezőny gyűlne össze rá, mert az utóbbi évek standup-divatja szóviccgyáros divatmajmokat késztet a mikrofon elé, szerző meg nincs, az egy nehéz dolog. Bon-bon díjat is kéne adni. Volna kinek/kiknek. De minek? A Karinthy-gyűrűt talán még átadják: valami kezdőnek. Aradi meg Vida majd megkapják. Egyszer. Harminc év múlva egy boltban, ha megveszik" – írja Varga Ferenc József.

emTV.hu // fotó: vargaferencjozsef.hu

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr927242961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása