Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Kezdődik az elátkozottak háborúja

A Spartacus befejező évada az AXN Black műsorán

2015. április 24. - AXN

axnblack.jpgÁprilis 27-én kezdetét veszi a totális háború az AXN Black csatornán: a Spartacus utolsó évadában véget ér a történelem egyik legnagyobb rabszolgafelkelése. A sorozat befejező évadával egy szórakoztató, inspiráló és intrikus fejezettel búcsúzik a stáb a nézőktől.

spartacus_war_of_the_damned.jpg

Spartacus története több ezer évre, a Római Köztársaság idejére nyúlik vissza. A Spartacus által kirobbantott rabszolgafelkelés két év alatt hatalmas méreteket ölt. Az ifjú trák harcos azóta szomjazik a bosszúra, hogy elveszítette feleségét, Surát. Több ezren csatlakoznak seregéhez, amely sorra győzi le az ellenük küldött római légiókat. A rémült szenátus a gazdag és ambiciózus politikushoz, Marcus Crassushoz fordul segítségért. Crassus hatalmas sereget toboroz, és a fiatal, tehetséges katonát, Julius Caesart teszi meg hadvezérének. Spartacus nem hátrál meg: szembeszáll a Római Köztársasággal. A római haderők és a fellázadt rabszolgák között hamarosan sor kerül a végső megmérettetésre.

A főhőst alakító ausztrál színész, Liam McIntyre a történelem egyik legnagyobb hadvezérének tartja Spartacust. "Spartacus zseniális elme, de szélsőséges is: hajlandó mindent feláldozni és kockára tenni a céljaiért" – nyilatkozta Liam. – "A Batiatus és Glaber ellen forralt bosszúja teljesen felemésztette, és meg akar bizonyosodni róla, hogy senkinek nem kell úgy szenvednie majd, ahogyan neki kellett. Mindenkit nagy kockázatnak tesz ki, de csak is annak érdekében, hogy megmentse őket."

Spartacus mellett a sorozat másik főhőse, a lázadásban komoly szerepet vállaló Crixus (Manu Bennett) is kiemelt szerepet kap az utolsó évadban. Crixus és Spartacus kapcsolata nagyon összetett: egymás iránti tiszteletük nem kérdőjelezhető meg, viszont mindig is fennállt a kérdés, hogy ugyanazokban az elvekben hisznek-e. Ezt a kapcsolatot az egész sorozat alatt kiemelten kezelték az alkotók: Bennett volt az az egyedüli színész, aki a sorozat minden epizódjában szerepelt. "Spartacus csupán néhány évig volt rabszolga, Crixus viszont egész életében. És ez alapvető különbséget eredményezett kettejük gondolkodásában" – nyilatkozta Bennett a témában.

A film készítői történelmi tanácsadót is alkalmaztak annak érdekében, hogy minél hitelesebben adhassák vissza az eseményeket. Az alkotók új szereplők bevonásánál is törekedtek a történelmi hűségre: Steven S. DeKnight, a sorozat egyik vezető producere teljesen új karakterként Marcus Crassust vonta be az utolsó évadba, akire már ugyan tettek utalást az előző évadokban, de most jelenik meg először fizikai valójában is. "Crassus a leggazdagabb a Római Köztársaságban, egyike a történelem tíz leggazdagabb férfijainak" – ecsetelte DeKnight a forgatáson tanultakat.

A sorozat negyedik évadát tizenöt nyelvre fordították le, és több, mint százötven országban érhető el.

Hétfő esténként 22:20-kor az AXN Black műsorán!

emTV.hu // LOUNGE Communication

facebook.jpg

zzepg_fav.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr257395036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása