Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Elindult az M4 Sport

Petrovics-Mérei a szüléshez, Szujó az esküvőjéhez hasonlította az indulás pillanatát

2015. július 18. - Ádám // emTV.hu

mtva.jpgElindult az M4 Sport, melyre az állami média alig öt hónap alatt 5,4 milliárd forintot költ el. A sajtóban mostanában az MTVA azzal került be, hogy a szombaton rajtoló új NB I-es szezonban csak az M4 közvetít mérkőzéseket, pedig a Sport TV-nek még élő szerződése van.

Én nem vagyok nagy sportember, a tévében is csak Forma-1-et és a foci vébé jobb meccseit nézem, de azt gondolom, hogy a sport népszerűsítése fontos, a mindenkori kormányzat dolga, de ne más terület kárára tegye. Amikor a fidesz (a rendszerváltás óta eltelt időt számítva) az eddigi legjobban rátette a kezét a  közmédiára, fontos szócsöve lett a kormánynak. A Vezető, Orbán Viktor pedig odavan a sportért.

Várható volt hát, hogy előbb, mint utóbb, elindítanak egy irdatlan közpénzeket felemésztő állami sportcsatornát. Ebben az évben 5,4 milliárd forintot költ el a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap csak az M4 Sportra az ez évi 80,5 milliárd forintos büdzséjéből. Mondjuk a stúdiót elnézve van is mire.

Azt kissé túlzásnak érzem, hogy a két beköszönő konferanszié, Petrovics-Mérei Andrea és Szujó Zoltán közül az előbbi gyermekei születéséhez, utóbbi az eskövőjéhez hasonlította az indulás pillanatait. Mr HoW azt mondta, "valahol az mtva-t és a rendszerét minősíti, hogy jelen pillanatban Petrovics-Mérei az ARC, aki nélkül nem lehet semmilyen sportközvetítést indítani". Én nem nézek annyi sportot, hogy ezt meg tudjam ítélni, mindenki döntse el maga, facebookon esetleg lehet kommentelni.

Mindeközben az indulást kissé beárnyékolja, hogy az MTVA csütörtökön bejelentette, a szombaton rajtoló új NB I-es szezonban csak az M4 közvetít mérkőzéseket. A sztori szépsége, hogy a Sport TV, a korábbi, 3,5 milliárd forintos szerződése szerint még jogosult lenne az első osztályú összecsapásokat élőben műsorra tűzni.

A tulajdonos AMC Networks International Central Europe végül beadta a derekát, megegyezett az MLSZ-szel és az MTVA-val arról, hogy a szezonban nem közvetíti az OTP Bank Liga és a Magyar Kupa mérkőzéseket.

Az M4 Sport minden magyarországi hálózaton és az ingyenes MinDig TV szolgáltatásban is elérhető a negyedik programhelyen.

emTV.hu

facebook.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr237637020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása