Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Nyolcvanhét éve halljuk az oroszlánüvöltést

1928-ban ezen a napon üvöltött fel először az MGM híres oroszlánja

2015. július 31. - emTV.hu

Nyolcvanhét éve ezen a napon üvöltött fel először az MGM híres oroszlánja. Jackie volt a második az állatok királyai közül, akit a stúdió a logóján használt, de az első üvöltés már az övé volt. Az MGM őt mutatta logójában egészen 1956-ig, noha az állat már 1935-ben elpusztult.

1924-ben Slats volt az első oroszlán, akit a Metro-Goldwyn-Mayer a logójában szerepeltetett, de a stúdió első hangos filmjében, a White Shadows in the South Seas-ben már az 1915-ben született Jackie-t láthattuk és hallhattuk. Ő szerepelt a stúdió logójában 1928 és 1956 között, noha az állat már 1935 februárjában szívproblémái miatt elpusztult. A Szerencsés Leó becenevet adták neki, mivel túlélt egy repülőgép-szerencsétlenséget, egy földrengést, két vonatbalesetet, egy hajótörést és egy robbanást az MGM stúdióban.

Száznál is több filmben jelent meg. 1939-ben a The Captain and the Kids című rajzfilmben is Jackie-t animálták meg és az ő üvöltése volt hallható. Trénere, Melvin Koontz egyszer viccesen úgy nyilatkozott róla, hogy "Jackie volt a legrondább macska, akit valaha is láttál".

Az MGM stúdió logótörténelméről ebben a videóban többet is megtudhattok!

emTV.hu // US Embassy Budapest // fotók: John Kobal Alapítvány / Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr447668714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása