Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Varnus Xavér beszólt Para-Kovács Imrének

Az orgonaművész otthagyta a Heti hetest

2015. október 08. - Ádám // emTV.hu

rtl2.jpgXavér mélységesen sértőnek érzi, hogy hitét hétről hétre gúny tárgyává próbálja tenni "néhány életmű nélküli nimand és rosszfogú rué". Hogy konkrétan kikre gondol, nem tudhatom, de Para-Kovács Imre biztosan köztük van. Adásról adásra piszkálták egymást, egyre durvább 'poénokkal'.

para_varnus.jpg

Azon nézők közé tartozom, akik még mindig többé-kevésbé rendszeresen nézik a Heti hetest. Az 1999-ben indult műsorban már több, mint száz beszélgetőtárs tette tiszteletét, s bár néhány éve csökkent a színvonal, vannak kifejezetten szórakoztató adások.

Az ötvenegy éves orgonaművész, akinek az első perctől nem tetszett Para-Kovács stílusa, idén márciusban csatlakozott. Anekdotái miatt a szereplők sokszor szívatták, például azzal, hogy csak halott barátai vannak, halottaknak játszik. Az ilyen 'poénokra' Xavér intellektuális beszólásokkal reagált, de úgy tűnik az előző adás felvételén betelt a pohár – Varnus Xavér otthagyja a Heti hetest. Ennek nincs sok hírértéke, de megér néhány szót.

Para-Kovács Imrével több ízben is összefeszültek, már-már a néző számára is kellemetlen beszólásokkal illették egymást. Úgy is fogalmazhatnék, hogy Xavér Gávölgyi Jánoson kívül szinte senkit nem érzett ugyan azon a szinten, melyre önmagát is sorolta. Az utóbbi adásban viszont már ők is összekaptak rendszerváltás óta eltelt huszonöt év értékelése kapcsán, aztán Hajdu Steve is megeresztett egy 'poént' szóvátéve, hogy az orgonaművész nem a saját számait játssza.

"Van ezeknek a műsoroknak néhány olyan szereplője, akik oly vállalhatatlan szellemi mocsarat képviselnek személyes megítélésem szerint, amelyet még Gálvölgyi Jani humora sem volt képes ellensúlyozni. Mindenkor vállaltam az értelmes vitákat, de a műsor egynémely szereplőjéből roppant részrehajlóan vakkantgató politikai indulat nem finom dolog" – mondta az orgonaművész. "Én az életemet tettem fel az orgonára, s mind a nagyközönség számára, mind pedig számomra mélységesen sértő, ha ezt a hitemet hétről hétre gúny tárgyává próbálja tenni néhány életmű nélküli nimand és rosszfogú rué, akiknek szellemi nívója egyenes arányban áll kinézetükkel. S ha soraimat olvasván bárkiben felmerül a gyanú, hogy célzásom netán rá is vonatkozik, messzemenően biztosíthatom arról, hogy megérzése helyénvaló" – folytatta. Ebből egyértelmű, hogy többek között Para-Kovács Imrére céloz.

A nézői kommentek alapján Xavért a nézők sem szerették meg igazán. Én bírom, de szerintem sem illett a Heti Hetesbe.

emTV.hu // az eredeti képeket készítette Oláh Gergely Máté és Hajdú D. András

facebook.jpg

zzepg_fav.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr597949266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása