Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

A YouTube blokkolja a magyar Euronews-t

Magyarországról a magyar nyelvű adást geoblokkolja a videómegosztó

2015. november 23. - emTV.hu

euronews.jpgMár két és fél éve sugároz magyar nyelven is a Euronews páneurópai hírcsatorna. Műsorát ingyenes lehet követni telefonon, a MinDig TV-n, a csatorna honlapján és a YouTube-on is. Utóbbin érdekes módon a magyar nyelvű adás az, amit Magyarországról nem enged nézni a videómegosztó.

A YouTube-on "a videó feltöltője nem tette elérhetővé videóját az országodban" szöveg olvasható, ami ugye azt jelenti, hogy maga a hírcsatorna az, aki blokkoltatja adásuk magyar nyelvű változatát. Ám mindeközben a Euronews egy nézői kérdésre a Facebookon néhány napja azt a választ adta, hogy "sajnos bármennyire is nem logikus, a YouTube megkötése szerint épp Magyarországról nem nézhető az élő [magyar nyelvű] adásunk".

FRISSÍTÉS

Kert Attila, a hírcsatorna magyar irodájának vezetője az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe: "Az Euronews adásának élő stream-je továbbra is elérhető a hu.euronews.com oldalon, valamint mobil appjainkon keresztül. Az Euronews minden tartalma hozzáférhető a YouTube-on is egyenként (VOD), szerződéses okoból azonban élő stream-ként ott nem elérhető."

emTV.hu // Euronews // Médiás és IT kibeszélde csoport

fb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr758101284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása