Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Történelmi maraton a DoQ-n

Ma a történelemé a főszerep a csatornán

2015. november 28. - emTV.hu

doq.jpgA hónap utolsó szombatján a tévénézők megismerkedhetnek az ókori római birodalom több ezer éves titkaival, a keresztes lovagok és a muszlimok Jeruzsálemért folytatott harcával, illetve az óceánok fenekén lapuló, feltáratlan háborús roncsokkal.

Man újra tripla adag tudomány várja a tévénézőket a dokumentumfilmes csatornán: a Keresztesháború: Félhold és Kereszt, a Mélytengeri nyomozók és a Róma: Egy birodalom felemelkedése és bukása című sorozatok három-három epizóddal jelentkeznek délután kettőtől este tizenegyig feltárva az ókori és az modern történelem legizgalmasabb jeleneteit.

Milyen események vezettek a római birodalom bukásához? Hogyan szabdalhatták szét kisebb csatározások a kontinensnyi nagyhatalmat? Mely politikai vezetők játszottak kulcsfontosságú szerepet a császárságban? A Róma: Egy birodalom felemelkedése és bukása című sorozat a hadjáratokra, ütközetekre és római stratégákra fókuszál; bemutatja a germán, brit és egyéb barbár törzsek működését, miközben színészek és korhű díszletek segítségével eleveníti meg a birodalom korát.

A Keresztesháború: Félhold és Kereszt című film a Közel-Keletre, Jeruzsálembe kalauzolja a tévénézőket, ahol a 11-13. században három nagy vallás képviselő csaptak össze. A dokumentumfilm betekintést enged az erőszakos középkori társadalomba, amelyben a keresztény Egyház igyekezett átvenni a hatalmat a Szentföld felett.

A triplázó szombat harmadik sorozata a modernkori történelem folyamán elsüllyedt vagy elsüllyesztett, különböző tengeri járműveket mutatja be. A Mélytengeri nyomozók kísérletet tesznek második világháborús hajók, repülők és tengeralattjárók roncsainak felkutatására és megmentésére, miközben felidézik a legemlékezetesebb ütközeteket.

Triplázó szombat ma délután kettőtől a DoQ műsorán!

emTV.hu // Red Lemon Media

fb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr858121858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása