Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Mi lesz a Star Trek filmekkel és sorozatokkal itthon?

A Paramount Channel meglepetéssel készül a nyárra

2016. március 11. - Ádám // emTV.hu

news.jpgBő másfél hete a Star Trek- rajongók körében némi felzúdulást keltett, hogy a Viasat6 két sorozat ismétlését is levette műsorról, ám arról hamar bebizonyosodott, hogy csak ideiglenes; hétfőtől újra képernyőn lesznek. De mi van a többi sorozattal? És a filmekkel? Idén ötven éves a Star Trek.

st_capts_full.jpg

Az 1974-ben legjobb gyerekműsor kategóriában Emmy-díjat nyert animációs sorozat (The Animated Series) kivételével mind az öt élőszereplős Trek-szériát bemutatták már itthon. A TV3 mellett nagyban köszönhető ez a Viasat3-nak, mely indulásával egyidőben mutatta be a Voyager, majd a Deep Space Nine, Az új nemzedék és az Enterprise sorozatokat, bár utóbbi utolsó három évadát már az AXN, az eredeti sorozat (The Original Series) digitálisan felújított epizódjait pedig az AXN SciFi sugározta.

Jelenleg a Voyager és Az új nemzedék látható képernyőn, a Viasat6 adja hétköznaponként, de a csatorna sajtóoldalán elérhető információk alapján előbbi második, harmadik és negyedik, míg utóbbi ötödik és hatodik évadát ismétlik folyamatosan. Ebből egyértelműen következik, hogy az egyenként hét évados szériákból a csatornacsalád már csak az imént említett évadok sugárzási jogával rendelkezik. Ráadásul, ahogy azt az AXN-től megtudtam, a többi, már vetített sorozat jogai lejártak, így azokat biztosan nem láthatjuk viszont egyhamar. Tehát borítékolható, hogy idővel a Voyager és Az új nemzedék meglévő évadainak loopolása is véget ér majd. Régebben egyébként többször leadták a filmeket is, de a jelek szerint (és az AXN válasza alapján) ezek műsorra tűzésére sincs már jogosultsága a csatornacsaládnak.

A filmekkel kapcsolatban megkerestem a TV2-t is, hiszen nem csak a 2009-es rebootolt első, és a Sötétségben alcímet viselő második, hanem az eredeti tíz Star Trek- filmet is vetítette már a csatorna. Őket is kérdeztük, de válaszukból sajnos nem sok derül ki. Mindössze annyi, hogy vannak Star Trek filmjeik, de nem az összes, és ezek szinte folyamatosan műsoron is vannak a TV2 Csoport csatornáin.

Ezzel szemben a Viacom filmcsatornája, a Paramount Channel meglepetéssel is készül a Beyond július 22-i mozipremierjére! Áprilisban pedig vasárnap délutánonként dupla részekkel fog melegíteni a nagy eseményre. A csatorna jelenleg A nem ismert tartomány, a Nemzedékek, a Kapcsolatfelvétel, az Űrlázadás és a Nemezis (tehát a hatodik, hetedik, nyolcadik, kilencedik és tizedik film) vetítési jogával rendelkezik, a jövő hónapban is ezek kerülnek majd képernyőre, de mint azt az emTV.hu a Viacomtól megtudta, szeretnének további részekhez is hozzájutni. Legutóbb egyébként újév napján tartott Star Trek- maratont a csatorna, melyet akkor ezzel az Agymenőkös ajánlóval promóztak, amit mindenképp érdemes megnézni!

Tehát a rebootolt filmek harmadik része idén, míg az új televíziós széria jövőre érkezik, de nagyon úgy fest, hogy ha a Star Trek- filmek nem is, de sajnos a sorozatok lassan mind eltűnnek majd a hazai képernyőkről.

Hajónapló, Csillagidő -307194.4 // Természetesen eme cikk írója sem barlangban él, tisztában van a torrentezéssel és az online film- és sorozatnézéssel, de a poszt kifejezetten és direkt csak és kizárólag a televíziós vetítésekkel foglalkozik!

emTV.hu

fb.jpgegyuttmukodesben_stbt.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr548464310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása