Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Háttérbe szorult a száguldó cirkusz az MTVA-n

F1 vs. EB

2016. június 16. - Ádám // emTV.hu

mtva.jpgA száguldó cirkusz rajongói már a második héten tapasztalhatják, hogy a labdarúgó-Európa-bajnokság miatt az MTVA a második szabadedzést csak felvételről sugározza, míg az első és a harmadik gyakorlást le sem adja. A héten ráadásul új pályára érkezik a mezőny, a hazai rajongók felháborodtak.

Már a második versenyhétvége telik el úgy, hogy az MTVA a szabadedzések közül kettőt egyáltalán nem, egyet pedig késő este tűz műsorra, felvételről. A július 10-ig tartó labdarúgó-Európa-bajnokság alatt a kanadai, bakui, osztrák és a brit futamok érintettek. Közülük talán az egyik legérdekesebb a most hétvégi Európa Nagydíj, hiszen péntek délelőtt a mezőny első alkalommal gurul ki az idén debütáló bakui aszfaltcsíkra.

Nem vitatom a labdarúgó-Európa-bajnokság elsőbbségét, de hihetetlen, hogy az MTVA sem az m4sport.hu-n, sem egy másik csatornájukon nem közvetít az első és a harmadik szabadedzést, miközben kiemelkedően tesz az autósport népszerűsítéséért, és milliárdokat költ a Formula 1 közvetítésére. Igaz ugyan, hogy mióta újra az állami média adja a futamokat, csak az M4 Sport indulása óta látható élőben mindhárom gyakorlás. Előtte a mostanihoz hasonló módon csak a második edzés került felvételről képernyőre, kivéve a Magyar Nagydíjat.

Megkérdeztem hát az MTVA-t, hogy az EB ideje alatt miért nem közvetítik valamelyik csatornájukon vagy az interneten élőben a gyakorlásokat? Kérdésemre az állami média Sajtóosztálya az alábbi választ küldte az emTV.hu-nak:

"Jelenleg az M4 Sport mondhatni Európa Bajnokság TV, tekintettel a magyar válogatott fantasztikus eredményére és a felfokozott érdeklődésre. Ezért a szabadedzések sugárzásáról most sajnos muszáj volt eltekintenünk, s ebben a döntésben az iszonyatos kapacitásszűke mellett az is közrejátszott, hogy az F1 szervezői nem igazán nézik jó szemmel, ha ide-oda pakolgatjuk a csatornák között a műsoraikat. A futamokat természetesen adjuk."

Tehát a második szabadedzést pénteken 22:05-től felvételről, az időmérő edzést szombaton 14:45-től, a futamot vasárnap 14:30-tól élőben közvetítik a Dunán és az m4sport.hu-n!

emTV.hu // MTVA // fb-fotó: Getty Images

fb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr218814322
süti beállítások módosítása