Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Ma indul a Válótársak második évada

Megnéztük az első két részt, erősen indul az új szezon

2016. november 17. - Ádám // emTV.hu

rtlklub.jpgKedden délelőtt a képutómunkát is végző Focus Fox stúdióban mozivásznon nézhettük meg a Válótársak második évadának első két epizódját. A csatorna dramedy sorozata este folytatódik az RTL Klub műsorán. A mai rész fenomenális lesz, és két rövidke pillanatra még az operatőr is feltűnik.

(Vigyázat, kicsit spoileres írás következik, de semmi fontos dolgot nem árulok el, ígérem!) A csatorna által megosztott rövidke részletben tehát nem csak az RTL székházának tárgyalója, de az operatőr is feltűnik – itt ni! A keretes szerkezet miatt ráadásul kétszer, az epizód elején és a végén is. De megérdemli a figyelmet! Vajda Péter munkája remek, sokkal szebb beállításokat, az előző, kissé statikusabban felvett évadhoz képest most igen izgalmas kameramozgásokat láthatunk. Pozitívum még, hogy jóval kevesebb lett a drónfelvétel.

Viszont nagyon zavarónak találtam az indokolatlanul bevágott ultrarövid snitteket és a sok zenés jelenetet, melyek kapcsán bennem leginkább a Herendi Gábor féle Pannon GSM reklámok ötlöttek fel. Sosem értettem, hogy az időhúzáson kívül mi értelme részenként többször is percekig azt nézni, ahogy a szereplő némán gyötrődik, miközben szívbemarkoló zene szól.

Mindennek ellenére számomra sokkal életszagúbb lett a sorozat, kivéve, hogy a válásom után én nem egy budai villában laktam harmadmagammal, és Opel Corsánál sem volt jobb autóm soha. Nemhogy nyolcmilliót érő képem a falon. Igaz, így a nejem nem is tudta eladni nyolcszázezerért, hogy sajtot vehessen, ahogy azt a Scherer Péter által játszott Dáviddal tette felesége, akit Balsai Móni alakít. Nem mellesleg pont ők azok, akik az összes szereplő közül a legjobban működnek együtt. Merem állítani, hogy a legjobb kettőse a sorozatnak. Scherer Péter és a karaktere önmagában zseniális, spinoffot neki! A mellék- és vendégszereplők listája is fantasztikus; Gryllus Dorka és Nagy Ervin mellett Szabó Simon is feltűnik, de a készítők elárulták, hogy további remek színészek bukkannak még fel. Ezen a téren is nagyot erősített a sorozat.

A második rész, amely a jövő héten kerül majd adásba kicsit unalmasabb volt, de lehet, hogy ez annak is köszönhető, hogy az évadnyitó igen magasra tette a lécet mind humorban, mind drámában. Ráadásul Földes Eszter bolondcsaj neurotikus karaktere és Joci közti évődés kikészít, mely a második epizódban hangsúlyosabb szerepet kap. De ezt kárpótolandó két olyan hatalmas csöcsöt láthatunk, amekkorát főműsoridős magyar sorozatban rég nem!

Válótársak II premier ma 21:30-kor az RTL Klub műsorán!

emTV.hu

fb.jpg

zzepg.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr9211968115
süti beállítások módosítása