Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Curling, Bundesliga és Túraautó Világbajnokság

Mutatjuk az aktuális Eurosport ajánlónkat

2016. november 18. - emTV.hu

eurosport.jpgNovember 18. és 26. között rendezik meg Glasgow-ban a Curling Európa-bajnokságot, miközben az elmúlt hat év bajnokai találkoznak szombaton Dortmundban. A Túraautó Világbajnokság idényzáró futamát pedig jövő pénteken és szombaton rendezik Katarban. Időpontok és kommentátorok.

curling.jpg

A Curling Európa-bajnokság helyszíne idén a sportág őshazája, Skócia, azon belül is a Glasgow egyik elővárosában, Renfrewshire-ben található Braehead Arena, ahol 2000-ben világbajnokságot rendeztek. Nehéz meghatározni az erőviszonyokat:a nőknél a házigazda skótok jól szerepelhetnek, várhatóan a legerősebb, Eve Muirhead vezette csapatukat indítják hazai jégen, a még mindig csak huszonhat esztendős skip nyert már Eb-t és világbajnokságot is. Az elmúlt években remekeltek a világversenyeken a svájciak, és természetesen a mindig erős, címvédő Oroszországot sem szabad kifelejteni a felsorolásból. A magyar válogatott nem tudott bent maradni egy éve a legjobbak között, így idén a B-csoportban küzd, de egyértelműen a másodvonal egyik esélyesének számít. Ami a férfiakat illeti, várhatóan folytatódik a skandinávok csatája, az elmúlt két Eb-t megnyerő Svédország ismét esélyes, legnagyobb kihívói között Norvégia és Svájc lehet ott, de szinte minden kontinensviadalon van egy meglepetéscsapat is, amely bejut a négy közé. Természetesen a házigazda skótokat sem érdemes leírni, de az elmúlt néhány évben elmaradtak az eredményeik a korábbiaktól. A magyar férfi csapat is a B-csoportban vitézkedik, ahol nagyon kiegyenlített mezőnyben próbálnak majd meg feljutni a legjobbak közé. Az Eurosport két csatornáján ezúttal is végigkövethető lesz az Európa-bajnokság, a torna nagy része során napi két élő mérkőzéssel várjuk a "jégsakknak" is nevezett sportág rajongóit a képernyők elé!

kommentátorok || Szántó Petra és Rév Dániel

Curling Európa-bajnokság
szombaton 10:30-kor élőben Skócia - Dánia Férfi csoportmérkőzés az Eurosport 1 műsorán
vasárnap 9:00-kor élőben Skócia - Svédország Női csoportmérkőzés az Eurosport 2 műsorán

Az elmúlt hat év bajnokai találkoznak a pályán november 19-én Dortmundban. Ám ebben az elmúlt hat évben nem csak egymás legfőbb riválisai voltak a bajnokságban, de kupadöntőben és Bajnokok Ligája döntőben is összecsaptak. Az ősz legjobban várt mérkőzése azért is izgalmas, mert a Bayern új edzővel, Carlo Ancelottival vágott neki az évnek, míg a Dortmundnál a csapat gerince cserélődött ki a nyáron. Ráadsául Hummels az egyik, Rode és Götze pedig a másik irányban váltott klubot pár hónapja. A Szuperkupa döntő 2-0-s Bayern sikere után van miért visszavágnia a Dortmundnak.

kommentátor || Varga Ákos

Bundesliga Borussia Dortmund - Bayern München mérkőzés
szombaton 18:30-kor élőben az Eurosport 2 műsorán

Jókora szünet után novemberben ismét pályára hajt Michelisz Norbert és a Túraautó Világbajnokság mezőnye, az ősz utolsó hétvégéjén rendezik ugyanis Katarban a WTCC idényzáróját. A tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is sötétedés után, villanyfénybe futják majd a versenyeket, és a tét nem kicsi a Honda magyar pilótája számára: egy ütős teljesítménnyel akár az összetett harmadik hely is elérhető, ami pályafutása eddigi legjobb helyezése lenne. A katari forduló kivételes időrend szerint zajlik majd, pénteken rendezik az időmérőt és szombaton a versenyeket, előbbit az Eurosport 2, utóbbit pedig az Eurosport 1 közvetíti élőben.

kommentátor || Lantos András

LG FIA Túraautó Világbajnokság Katar
pénteken 12:30-kor élőben a selejtező az Eurosport 2 műsorán
szombaton 19:15-kor
élőben a futam az Eurosport 1 műsorán

emTV.hu // LWp

fb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr3011970773
süti beállítások módosítása