Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Dermesztő és életveszélyes valóság tizennyolc keréken

Jéglovagok az RTL Spike műsorán

2016. december 21. - emTV.hu

rtl_spike.jpgA világ egyik legelszigeteltebb északi pontján az egyik legveszélyesebb szakmát űzik, élet-halál harcot vívnak a természet erőivel és olykor önmaguk démonjaival is megküzdenek. Az RTL Spike nézői megismerhetik a Jéglovagokat, a vakmerő kamionsofőrök izgalmas életét.

Életveszélyes kalandok, extrém útviszonyok, szélsőséges időjárás, hó és jég, ameddig a szem ellát, az RTL Spike-on délutánonként látható kalandos, feszültséggel teli, néhol hátborzongató Jéglovagok sorozat betekintést enged a világ egyik legveszélyesebb foglalkozását űző emberek mindennapjaiba. A jéglovagok a hófödte Kanada legelhatároltabb területein, óriás kamionokkal róják a végtelen hómezőket. Az északi kemény tél alatt sok lakó- és munkaterület válik szinte teljesen megközelíthetetlenné, így elszigetelődnek a külvilág erőforrásaitól is. Az ő segítségükre siet a rettenthetetlen csapat, a jéglovagok – Hugh, Jay, Alex, Rick, TJ és Drew –, akik kockázatot és félelmet nem ismerve értékes áruk ezreit szállítják a kietlen és zord tájakon, több mint ötszáz kilométeres jégtakarón keresztül.

Ezek a mindenre elszánt sofőrök az életüket kockáztatják azért, hogy tizennyolc kerekes, több tonnás kamionjaikkal eljuttassák az árukat a messzi tájakon élő és a bányákban dolgozó emberekhez. Embert próbáló útjukat hatvan nap alatt teljesíteniük kell rekord alacsony, akár manusz negyven fokos hőmérséklettel harcolva, mielőtt a jeges út eltűnne a szemük elől. Miközben versenyt futnak az idővel és a pénzt hajszolják, életveszélyes kalandokba keverednek, amelyben csak önmagukra és leleményességükre számíthatnak, hiszen a sivár területen napokba telne, míg a segítség megérkezne.

A dokumentumfilmet nem véletlenül jelölték a Primetime Emmy kiváló operatőri és program kategória díjára, és a Critics' Choice TV Award legjobb strukturálatlan reality show elismerésére.

Jéglovagok minden hétköznap 16:00-kor az RTL Spike műsorán!

emTV.hu // Red Lemon Media

fb.jpg

zzepg.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr6512065613
süti beállítások módosítása