Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Az Oscar-díjátadóra hangol a Paramount Channel

Újabb tematikus hét a Viacom filmcsatornáján

2017. február 20. - emTV.hu

paramount.jpgA Paramount Channel már mától a szombati Oscar-díjátadóra hangol. Premier nem lesz, de a Viacom filmcsatornájának már ismert filmjei közül a korábbi években díjat nyert alkotások érkeznek a képernyőre, amelyeket magyar színészek, színésznők, filmrendezők és humoristák ajánlanak.

"Nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek a filmet, aki szerelmes, az volt vagy az akar lenni" – mondta Deák Kristóf (Facebook-képünkön), a Mindenki című Oscar-díjra jelölt rövidfilm rendezője az Egy makulátlan elme örök ragyogásáról. A Paramount Channel ugyanis ismert színészekkel, színésznőkkel, filmrendezőkkel és humoristákkal készül mától a szombati Oscar-díjátadóra, akik személyes élményeiket mesélik el korábbi években díjazott alkotásokról. A filmeket a nézők esténként láthatják majd a filmcsatorna műsorán: érkezik többek között az Oscar-héten Az angol beteg, a Schindler listája, A Zongorista, az Amerikai szépség és az Egy makulátlan elme örök ragyogása, az Apollo 13, A Sólyom végveszélyben, a Vérző olaj, a Született július 4-én és A leleményes Hugo is. Az alkotásokat ismert színészek, színésznők, filmrendezők és humoristák ajánlják az Oscar-héten: Kurta Niké, Deák Kristóf, Hámori Gabriella, Peller Anna, Ráskó Eszter, Madarász István, Kovács András Péter, Nyáry Krisztián, Szabó Simon és Lengyel Tamás személyes élményeiket, benyomásaikat is megosztják a filmcsatorna nézőivel.

"Először tizenkét éves koromban láttam az Angol beteg című filmet, amelyben a műfaji sokszínűsége miatt szerintem mindenki megtalálja azt, ami érdekes lehet számára. A kedvencem a tábortűz körüli jelenet, amely kiemelkedik rögtön az egész filmből és látszanak a szereplők közti nexusok is. Nyilván voltak benne feszült részek: például, amikor az aknamezőn mennek végig, azt egyszerűen nem bírom nézni. Szerintem példaértékű Hana karaktere: igazi túlélő típus, aki magával ragadó mosollyal megy végig rengeteg tragédián" – mondta el véleményét a kilenc Oscar-díjat nyert Angol betegről Kurta Niké színésznő, aki elsősorban olyan nőknek ajánlja a filmet, akiknek éppen szívfájdalma van.

A Mindenki című Oscar-díjra jelölt rövidfilm rendezője, Deák Kristóf az Egy makulátlan elme örök ragyogásáról osztotta meg emlékeit. "A mozis bemutatókor láttam először az alkotást és rögtön utána újra meg akartam nézni. Arra nem számítottam, hogy ilyen zseniálisan fogja ötvözni a film a sci-fit, a thrillert és a romantikus komédiát. Ez volt talán az egyik első film, amiben a számítógépes effekteket valahogy arra használták, hogy emberi érzelmeket adjanak át" – árulta el Kristóf, aki a szerelemről újat is tanult a filmben, melyről érintőlegesen itt írtunk. "Nem baj, ha néha fáj és nem mindig az a legjobb, hogyha elfelejtjük azt, ami fáj. Ezért nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek a filmet, aki szerelmes, az volt vagy az akar lenni."

Oscar-hét ezen a héten a Paramount Channel műsorán!
hétfőn 21:00-kor Született július 4-én, 23:55-kor Amerikai szépség
kedden 21:00-kor A Sólyom végveszélyben
szerdán 21:00-kor A Zongorista
csütörtökön 21:00-kor: Vérző olaj
pénteken 21:00-kor Az angol beteg
szombaton 18:10-től Apollo 13, 21:00-tól Schindler listája
vasárnap 18:45-től Egy makulátlan elme örök ragyogása, 21:00-kor A leleményes Hugo

emTV.hu // a Red Lemon Media közleménye alapján

fb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr5812275297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása