Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

"Bevállalja? Igen vagy nem?"

Álláspontunk a tegnap megjelentekkel kapcsolatban

2017. február 24. - dselmeczi

Rengeteg megkeresést kaptunk Ádám kolléga tegnap este megjelent, nagy port kavart véleménye miatt. Ebben a posztíró egy történelmi áttekintés keretében foglalta össze a Viasat3 múltját és jelenét, arra keresve a választ, hogy mi történt az egykor jobb napokat is látott tévécsatorna presztízsével.

pc_ig.gif

Az emTV.hu-n tegnap óta olvasható, a Viasat mélyrepülését firtató cikkünk megjelenését követően mind olvasói, mind szakmai oldalról rengetek megkeresést kaptunk. Többen összeesküvést gyanítanak, mások haragot sejtenek, megint mások szerint pedig a konkurencia fizetett le minket, és a sort még hosszan folytathatnám. Éppen ezért fontosnak tartjuk, hogy megosszuk álláspontunkat.

Cikkünk nem egy támadás a Sony Pictures Television Network (SPT) bármely tévécsatornája vagy munkatársa ellen, hanem egy vélemény! Legyen pozitív vagy negatív, az indulásunktól kezdve véleményt mondunk. Nem hisszük ugyanis, hogy a média és a szaksajtó közötti viszony csak kölcsönös seggnyalásból állna. Ez pedig a kollektív véleményünk, melyet saját tapasztalatunk és az olvasói visszajelzések alapján alakítottunk ki: a hazai televíziós piac egyik meghatározó és kiemelkedő márkájának ereje az utóbbi években nagyot zuhant. Nem gondoljuk, hogy eme nézetünket félnünk kéne vállalni, még akkor sem, ha ez sokaknak kellemetlen. A cikk nem támadás, hanem markáns vélemény, aminek sok más esetben is hangot adtunk már. Való igaz, hogy posztjaink stílusa az utóbbi időben nyersebb lett, de ennek egyetlen oka az emTV.hu már részben végrehajtott újrapozicionálása.

A félreértések elkerülése végett nem ápolunk rossz viszonyt az SPT-vel és a Viasat Hungáriával sem, mindegy, hogy a felvásárlás előtti vagy utáni időkről legyen is szó. Az AXN logója hosszú évekig volt látható oldalunkon, sőt! 2009-es indulásunk is egy, a csatornával kapcsolatos ügyhöz kötődik, melynek megoldásában óriási segítséget nyújtottak az AXN munkatársai.

És természetesen, ahogy eddig minden hasonló esetben, ha érintettek úgy döntenek, hogy jogi lépéseket tesznek oldalunk, vagy a poszt írója ellen, állunk elébe. Megvédjük a véleményünket!

Amit pedig a jövőre nézve ígérhetünk: az emTV.hu-nál vége a PC korszaknak!

emTV.hu // fotó és animgif: PC igazgató úr, South Park (Comedy Central)

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr9812289345
süti beállítások módosítása