Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Anthony Rapp megtisztelve érzi magát szerepe miatt

Stamets hadnagy lesz az első nyíltan meleg állandó karakter egy Trek sorozatban

2017. március 25. - Dave // urszekerek.hu

Eddig is találkozhattunk LGBTQ karakterekkel a Star Trek sorozatokban és filmekben: legutóbb például a John Cho által alakított Sulut láthattuk férjével és kislányukkal a Star Trek: Mindenen túl című mozifilmben, de bármilyen meglepő, említhetnénk Garakot is a Deep Space Nine című spin-offban.

anthony_rapp.jpg

A homoszexualitását nyíltan vállaló Bryan Fuller (a Star Trek: Discovery korábbi showrunnere) egy interjúban elmondta, hogy a Star Trek mindig is élen járt a szereplők, karakterek sokféleségét illetően, és a Discovery is folytatja ezt a hagyományt. Elárulta azt is, hogy már a Star Trek: Voyagerbe is bele akartak tenni egy leszbikus fő karaktert Hétkilenced, azaz Jeri Ryan személyében, de amikor ez kiderült, a stúdió rengeteg gyűlölködő levelet kapott. Azóta azonban reményei szerint már változtak az idők, és most beválthatja a magának tett ígéretét.

Most az Anthony Rapp által alakított Stamets hadnagy lesz az, aki nyíltan meleg karakterként állandó főszereplő lesz egy Star Trek sorozatban. A negyvenöt esztendős Rapp, akire a Metro Weekly magazin úgy hivatkozik, hogy az egyik első nyíltan meleg színész a Broadway-n, korábban úgy nyilatkozott, szexuális identitását inkább queernek tartja, mely kifejezés tulajdonképpen minden olyan emberre vonatkozhat, aki nem kizárólagosan heteroszexuális, azaz bármi módon "kilóg" a társadalom hagyományos sémáiból.

A színész igazán izgalmasnak tartja az új sorozatban való szereplést, ám sajnos semmi egyebet nem árulhat el szerepéről. Rapp, aki maga is helyesli a forgatással kapcsolatos titkolózást, nagy megtiszteltetésnek veszi a szerepet, és azt, hogy a Star Trek által képviselt kulturális sokszínűség részese lehet, és mindannak, ami olyan sokat jelent sok embernek.

Andrew Robinson egyébként pár éve elárulta, hogy annak idején a Star Trek: Deep Space Nine sorozatban Garak karakterét végig biszexuálisként ábrázolta. Említhetjük még a Neal McDonough által alakított Hawk hadnagyot a Star Trek: Kapcsolatfelvétel című fimben, valamint Az új nemzedék "The Offspring" (3x16), "The Host" (4x23), "The Outcast" (5x17), vagy a Deep Space Nine "Rejoined" (4x6), "The Emperor's New Cloak" (7x12), illetve az Enterprise "Stigma" (2x14) című epizódjait is.

Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb hírekről a Star Trek: Discovery-vel kapcsolatban, lájkold a sorozattal magyar nyelven foglalkozó Facebook- oldalt!

emTV.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr5812368945
süti beállítások módosítása