Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

A Star Trek találkozása a Star Wars-szal

Lucas elmondta: a Wars írása közben Trek ismétléseket nézett

2017. április 22. - Dave // urszekerek.hu

poen.jpgA bejegyzésben látható fotón azon különleges történelmi pillanatnak lehetünk szemtanúi, mikor Gene Roddenberry, a Star Trek és George Lucas, a Star Wars atyja először találkoznak személyesen a Wars tizedik évfordulója kapcsán rendezett találkozón, harminc évvel ezelőtt, 1987-ben.

roddenberry_lucas.jpg

A fotót készítő Dan Madsen beszámolója szerint Lucas elmondta, hogy a Star Wars forgatókönyvének írása közben délutánonként a Star Trek ismétléseket nézte a tévében.

A Star Trek kitalálójának fia, Rod Roddenberry A Star Trek bűvöletében (Trek Nation, 2010) című dokumentumfilm (itt) forgatása során egyébként felkereste Lucast, aki elmondta: szerette a Star Treket, tisztelte Roddenberry művészetét, és azt, hogy hozzá hasonlóan ő is szűk forrásokból teremtett valami különlegeset; ezenkívül a 70-es években még Star Trek találkozókra is járt!

A két legendás scifi sorozat viszonyáról a kétezerben készült Hollywoodi riválisok egyik részében is foglalkoznak, amit ide kattintva nézhettek meg (magyar nyelven). További híreket és érdekességeket a Star Trek világából az emTV.hu Űrszekerek Facebook oldalán találhattok!

emTV.hu // StackExchange // fotó: Dan Madsen

urszekerek.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr7312445753
süti beállítások módosítása