Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

"Uraim, egyeztessük óráinkat!"

Mi lett a Parker Lewis sohasem veszít főszereplővel?

2017. június 04. - Ádám // emTV.hu

Sokan emlékezhetnek a Parker Lewis sohasem veszít című vígjáték-sorozatra, melyet a TV2 indulása után idehaza vetített. A minap újranéztem néhány epizódot az eredetileg '90 és '93 között három évadon át a FOX-on műsoron lévő szériából, és kíváncsi lettem, mi lett azóta a szereplőkkel.

A széria a korai kilencvenes évek tengerentúli középiskoláinak világát mutatta be rövid, a rivalizáló fiatalok vitriolos humorára épülő epizódjain keresztül. A sorozatból a három évad alatt hetvenhárom epizód készült, és nyolc alkalommal jelölték különféle díjakra. A kreátora Clyde Phillips volt, aki egyebek mellett olyan szériákban is közreműködött, mint a Dexter, és a Jackie nővér.

A címszereplő Parker Lewis, azaz Corin Nemec tizenkilenc éves volt a sorozat indulásakor. A most negyvenöt esztendős színész már előtte is több sorozatban, valamint tévéfilmben szerepelt, és később sem hagyott fel a színészkedéssel; játszott a Beverly Hills 90210, a Smallville, a CSI: New York, a CSI: Miami, az NCIS, az NCIS: LA, a Szellemekkel suttogó, valamint az Odaát című szériákban, illetve az ő karakterével kívánták pótolni Michael Shanks hiányát a Csillagkapu sorozatban, melyben így egy évadon keresztül volt főszereplő. Mindezeken felül Nemec szerepelt a Star Trek: Renegades című filmben is.

Parker legjobb barátját, Mikey Randallt az akkor huszonegy esztendős Billy Jayne alakította, aki a sorozat előtt is számtalan, hazánkban nem ismert produkcióban szerepelt, ám van köztük itthon is bemutatott, mint az Öreglányok, és A szupercsapat. A Parker Lewis sohasem veszít után pedig olyan sorozatokban is megfordult, mint a Walker, a texasi kopó, a Bűbájos boszorkák, és a Döglött akták. 2010 óta nem színészkedik, jelenleg jól ismert kereskedelmi igazgató és producer. Zenél is, az ott állomásozó csapatok szórakoztatására az öbölháború idején a Perzsa-öbölben turnézott, ahol Macy Gray-jel játszott egy színpadon. Áprilisban múlt negyvennyolc éves.

A sorozat indulásakor tizenöt éves Troy Slaten alakította a kocka Jerry Steinet, a csapat harmadik tagját. Bár a szériát megelőzően ő is több sorozatban szerepelt, a Parker Lewis után már csak néhányban, köztük az Egyről a kettőre című komédiában fordult meg. 1999 óta nem szerepelt, ám a most negyvenkét esztendős Slaten a Kaliforniai Egyetemen diplomázott angol irodalomból, majd egy magánegyetemen jogi diplomát szerzett és 2005-től Dél-Kaliforniában büntetőjogi és peres eljárást folytató ügyvéd lett. A legfontosabb hírcsatornák keresett jogi elemzője, és gyakran vendégszereplője számos hírműsornak is.

Parker nemezisét, Musso igazgatónőt Melanie Chartoff játszotta. Megfordult a Seinfeld, az Angyali érintés, a J.A.G. – Becsületbeli ügyek és az Elcserélt lányok című sorozatokban, valamint állandó (szinkron)szereplője a Fecsegő tipegőknek. A sorozat indulásakor negyvenkét esztendős színésznő jövő decemberben tölti a hetvenedik életévét. Hű csatlósa, Frank Lemmer szerepében Taj Johnsont láthattuk. Az akkor tizenkilenc, most negyvenhat éves színészről nem sokat lehet kideríteni manapság. Parker Lewis ellenségeinek sorában a következő a gonoszkodó húga, Shelly, akit az akkor tizenhárom éves Maia Brewton játszotta. Brewton korábban szerepelt a Vissza a jövőbe című filmben, nézzétek csak! Egyébként idén decemberben tölti a negyvenet.

Végezetül pedig a hatalmas Larry Kubiac. Őt a huszonegy éves Abraham Benrubi alakította, akit leginkább a Vészhelyzet Jerry-jeként ismerhetünk, ám a teljesség igénye nélkül játszott még az Egy rém rendes család, az X-akták, a Buffy, a vámpírok réme, a Gyilkos elmék, A férfi fán terem, a Dr. Csont, az Egyszer volt, hol nem volt, és az Outcast című sorozatokban, valamint Az őserdő hőse és a Beépített szépség 2 című filmekben. Idén lesz negyvennyolc éves.

emTV.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr2412563335
süti beállítások módosítása