Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Miről szól majd a Star Trek: Discovery?

Nicholas Meyer érdekes dolgokat árult el a sorozat alaptörténetéről

2017. június 05. - Dave // urszekerek.hu

std.jpgA TrekMovie a Star Trek: Khan haragja harmincötödik évfordulója kapcsán készített interjút Nicholas Meyerrel, a második és hatodik film író- rendezőjével, a negyedik mozi forgatókönyvírójával, aki az új sorozatban is dolgozott és igen érdekes dolgokat árult el a Discovery alaptörténetéről!

nicholas_meyer.jpg

Meyer az új sorozatban az írói teendők mellett egyúttal consulting produceri feladatokat is ellát. Habár a Discovery körül – az előzetest és a szereposztást nem tekintvekomoly titoktartás kötelező a stábtagokra nézve, Meyer a beszélgetésben mégiscsak kitért néhány szóban a készülő sorozatra.

A TrekMovie felhívta rá a figyelmet, hogy a Khan haragja készítése idején még nem volt annyi felhalmozott Star Trek háttéranyag, amit előzetesen figyelembe kellett volna venni a kontinuitás végett, ez a Discovery esetében viszont már egyáltalán nem kerülhető meg. Ráadásul bevallotta, hogy a második Star Trek mozi írásakor szinte egyáltalán nem is szentelt figyelmet az előző, első mozifilm, illetve az 1966-os eredeti sorozat történeti hátterének. Meyer viszont azt is elmondta: amikor Bryan Fuller elkezdte fejleszteni az új sorozat történetszálának alapjait, akkor talált egy rést a kronológiában, ami megenged egy másik, önálló történetvezetési irányt. A Star Trek: Discovery így egyszerre lehet a hivatalos kronológia része, ugyanakkor bőven van mozgástere – ebben a bizonyos résben.

Meyer a már említett titoktartási nyilatkozat miatt nem beszélhetett többe, ám ekkor, minden előzmény nélkül, gyakorlatilag bombaként elejtett egy másik információ morzsát! "Van egy dolog, aminek semmi köze a Discovery-hez, éspedig, hogy egy másik Star Trek projekten is dolgozom, de erről sem beszélhetek többet" – mondta. Annyit azért sikerült megtudni, hogy egy a Discovery-től különböző Star Trek projekten (is) dolgozik, sőt ez az, amin éppen most, aktuálisan dolgozik.

Ami először eszünkbe juthat ennek kapcsán, az nagy valószínűséggel egy mozifilm. A TrekMovie kérdésére, miszerint tényleg egész estés filmről van-e szó, mert tudomásuk szerint nincs más televíziós projekt a Discovery-n kívül, Meyer csak annyit felelt titokzatosan, hogy "jól tudják".

Meyernek egyébként az 1991-es hatodik, Star Trek: A nem ismert tartomány volt az utolsó mozifilmes rendezése, de azóta is aktív íróként tévés és filmes területen egyaránt, például az új sorozathoz is több forgatókönyvet írt. Ami pedig egy új Star Trek mozifilmet illeti: a tizennegyedik film tavaly nyári bejelentése óta ugyancsak nagy a csend a Trek filmes franchise-a körül. Az előző, a Mindenen túl, habár a közönség körében népszerű volt, bevételben mégsem hozta az elvárásokat – bár ennek ellenére a Paramount 2016-os évének legjobbja!

Idén márciusban a Viacom vezetője a Star Treket még a Paramount egyik jövőbeli alappillérének emlegette, de újabb hírek inkább már sötéten engedik látni a franchise mozis jövőjét: Zachary Quinto például nemrég elejtett szavai, miszerint "nincs biztosíték" a következő mozifilm elkészültére, illetve Chris Pine "panaszkodása", miszerint végre jó lenne már tudni, mi is van [az új filmmel], mert az alapján tudna tervezni...

A tavaly júliusi bejelentés alapján egyébként J.D. Payne és Patrick McKay írnák az új mozi forgatókönyvét, de felmerült az is, hogy a Mindenen túl írói, azaz a Scotty-t alakító Simon Pegg és Doug Jung is visszatérnének a tollhoz. Mindenesetre Meyer neve, mint a tizennegyedik Star Trek film írója, még sehol sem hangzott el. Ezek alapján könnyen lehet, hogy Meyer valami olyasmin dolgozik, mely semmilyen, eddig ismert televíziós vagy filmes Star Trek projekttel nem függ össze. Ilyen alapon lehet ez akár dokumentumfilm, regény, képregény, videojáték, rendezvény és show, vagy valamilyen más kereskedelmi termék.

Az író az interjú végén a kutyájával kapcsolatos kérdésre is kitért: Meyer kutyája Stella Star Trek Dog néven ugyanis fent van a twitteren, és rendszeresen tesz közzé vicces bejegyzéseket. A kutya naponta "ott van" a Discovery írószobájában, és a folyosókon, ezzel is biztosítva, hogy az írók "kitartóan végezzék munkájukat". Meyer tréfásan úgy fogalmazott, hogy Stella a "szerzője" a legjobb epizódoknak, és ha kutyák is kaphatnának Írószövetségi (WGA) tagsági kártyát, a hölgynek már számos bejegyzett kreditje lenne.

Ha nem akartok lemaradni a Star Trek: Discovery-vel kapcsolatos legfrissebb hírekről, érdemes lájkolnotok a sorozattal magyar nyelven foglalkozó Facebook oldalunkat!

emTV.hu // TrekMovie

urszekerek.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr4412565691
süti beállítások módosítása