Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Új Comedy Central csatorna indul

Megszűnik a VIVA – újra lesz magyar MTV

2017. július 26. - emTV.hu

viacom.jpgOktóber 3-án megszűnik a Comedy Central Extra és VIVA, helyét a teljesen magyar igényekre szabott Comedy Central Family és a magyar MTV váltja. Míg előbbin a családi szórakozási, utóbbin a reality-k helyett a zenéé lesz a főszerep. A változásokkal együtt érkezik az MTV Hits nemzetközi programja.

viacom_logo.jpg

A Viacom International Media Networks Central and Eastern Europe & Israel (VIMN CEEI) a mai napon bejelentette, hogy 2017. október 3-ától tovább bővíti magyarországi tévés portfolióját. A vezető nemzetközi műsorszolgáltató egy új humorcsatorna, a Comedy Central Family indításával és zenetévés kínálatának megújításával erősíti jelenlétét és pozícióját a hazai médiapiacon. Jelenleg a VIMN CEEI működteti a legnézettebb nemzetközi tematikus tévécsatorna-családot (Nick Jr., Nickelodeon, MTV, VIVA, VH1, Comedy Central, Paramount és RTL Spike), amely nézettségét tekintve a legjelentősebb az RTL, TV2 és MTVA csoportok után.

A változással megszűnik a műsorait eredeti nyelven, magyar felirattal bemutató Comedy Central Extra, helyét a szinkronizált családi szórakozást kínáló Comedy Central Family veszi át. Örök klasszikusok és premier vígjátékok egyaránt szerepelnek majd a teljesen magyar nyelvű, hazai szerkesztésű és a magyar piaci igényekre szabott csatornán. Az olyan ismerős címek mellett, mint az Így jártam anyátokkal, az Új csaj, a Melissa és Joey, a Kertvárosba száműzve vagy az Anyám borogass, az új csatorna új, országos premierekkel is jelentkezik, így látható lesz majd a Hallatlan (Speechless) sorozat és a Baby Daddy új évadai is. A kedves humort, a pihentető szórakozást és a szívmelengető pillanatokat pedig a Comedy Centralon is látható Simon macskája (Simon’s Cat) animációs sorozat gegjei színesítik majd.

Az új magyar nyelvű Comedy Central Family indításával egy időben a nemzetközi, feliratos Comedy Central Extrát a Viacom kivezeti a hazai piacról.

A Viacom továbbá teljesen megújítja magyarországi zenei televíziós kínálatát is. Annak érdekében, hogy jobban megfeleljen a fiatal nézők igényeinek és még jelentősebb támogatást nyújtson a hazai zeneipar számára, a vállalat az ikonikus Music Television eredeti zenei koncepciójára alapozva jelentősen kibővíti az MTV csatorna profilját Magyarországon. A magyar MTV-re költözteti át a hazai zenei tartalmakat a VIVÁ-ról és tovább bővíti azokat, így a magyar MTV a Music Television elsőrangú globális zenei örökségét ötvözi majd a VIVA helyi hagyományaival. Az új magyar zenecsatorna aktív pártfogója lesz a legújabb és legnépszerűbb zenei előadóknak és feltörekvő új tehetségeknek, miközben a mai nemzetközi slágereket és a legendás külföldi zenei eseményeket is közelebb hozza a rajongókhoz. Az ikonikus nemzetközi márka segítségével a Viacom az eddigieknél is több lehetőséget kíván biztosítani a hazai zenészeknek.

A magyar MTV mellett az MTV Hits nevű, nemzetközi top slágerekre szakosodott tematikus zenei csatorna váltja fel a VIVÁ-t a szolgáltatók kínálatában, így lényegesen több háztartásban válik elérhetővé, mint korábban. A jelenleg látható MTV Europe nemzetközi magyar feliratos műsora továbbra is elérhető lesz magyar felirattal több, általában műholdas szolgáltatóknál.

Tehát október 3-tól a feliratos és nemzetközi Comedy Central Extra helyett szinkronizált és magyar Comedy Central Family, a magyar VIVA helyett nemzetközi MTV Hits, a jelenlegi feliratos és nemzetközi MTV Europe helyett pedig magyar MTV lesz fogható.

emTV.hu // Red Lemon Media // Viacom

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr6312691533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása