Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Pumpásék újra a tévében csapatják

"Az én csajom akkor is, ha nem vagyunk együtt – vagy épp máson fekszem"

2017. augusztus 21. - Ádám // emTV.hu

Az elmúlt héten ellátogattam a sorozat balatoni forgatására, ahol egy interjú keretében beszélgettem Gabóval, hétfő délelőtt pedig a csatorna mutatta meg a sajtónak a Pumpedék második évadának első két epizódját, illetve néhány jelenetet a harmadik részből. Az RTL Spike-on augusztus 21-én este startoló új szezon rövidebb lesz a tavaszinál, a sorozat második évada mégis több drámát, nevetést és tesót ígér!

pumped2_1.jpg

Több televíziós szakújságíró tesóhoz képest engem a világból ki lehet kergetni a trash-sel, a Pumpedék mégis szórakoztat. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy bármennyire hihetetlen, egy scripted reality-vel ellentétben a sorozat történetét nem ügyes producerek és szerkesztők ötlik ki, hanem az Élet Iskolája alakítja azt; Pumpedék élete, ahol Isten nem csak tanár, de tesó is, aki annyit fogyaszt fehérjeporból, mint Bobby Brown kokainból. És hát ott van maga Gabó, akivel minden ellenérzésem dacára szimpatizálok, és aki egy sokkal összetettebb személyiség, csak a nagy pofájától ez kevésbé látszik. Mert hát valljuk be; leginkább egy végtelenül egyszerű, a nőket nem tisztelő bunkó benyomását kelti.

Persze sokan gondolják azt, vagy inkább szeretnék hinni, hogy ilyen formák csak a tévé képernyőjén léteznek, és a műsorral kapcsolatban is sokszor felvetődik, hogy amit látunk, az csak manipuláció, megrendezett valóság. De az a tesó, aki csak picit is belegondol láthatja, a készítők pont az esszenciájától fosztanák meg azzal, ha túlontúl belenyúlnának az történések menetébe. Persze már maga a megfigyelés is megváltoztatja magát a valós eseményt, és szórakoztató tévéműsorról lévén szó szükség is van rá, de ezek inkább csak a tévénézők számra teszik fogyaszthatóbbá, érthetőbbé a tartalmat, az eseményeket érdemben nem befolyásolják.

A sztoriba egyébként a Balaton Sound idején kapcsolódunk be, s noha a nagy veszekedések a második évadban sem maradnak el, a szokásos balhék és hangos bulik mellett azonban inkább a drámai érzelmi húrok pendülnek meg. Ráadásul az eddig magas lovon ülő Gabó komoly pofonokat kap az élettől; rögtön az első két epizódban kiderül, hogy most Ági kerül nyeregbe, másfelé kacsingat, sőt egyszerre kétfelé is, és ha a bulikirály nem figyel oda rá, talán még szeretőnek sem maradhat meg a szövevényes kapcsolatrendszerben és végleg elveszítheti korábbi párját. A felismerés annyira sokkolóan hat rá, hogy féltékenységében olyan dolgokat tesz, amelyekre még talán azok sem számítottak, akik jól ismerik. A sorscsapásokat tekintve azonban ez még csak a kezdet, az élet hamarosan még nagyobb lelki próbatételek elé állítja Gabót, akiről kiderül, hogy a laza, pökhendi külső mögött egy érzékeny szívű tesó rejtőzik.

Gábor családja unszolására édesanyja által kerül kapcsolatba egy siófoki bár tulajdonosával, ahol amolyan nyári munkaként üzletvezető-helyettesnek nevezik ki. Be is könyörgi az évtized üzletébe hű barátját és patrónusát, a ValóVilág-győztes Somát, aki fenntartásokkal bár, de végül pénzt is hajlandó beletenni a bizniszbe. Nekilátnak hát, hogy csapatot szervezzenek, azaz olyan fiatalokat keressenek, akik leköltöznek velük a Balatonra és ott végigdolgozzák a nyarat a Pumpedék Bárban. Tartanak egy eléggé rendhagyó castingot, ahol egy-két vállalható és normális arc mellett megjelennek a ValóVilág, az Éjjel-nappal Budapest vagy éppen a Csajok, pasik, Balaton című műsorokba be nem válogatott, többségében súlyos feltűnési viszketegségtől szenvedő lányok és tesók. Utóbbiak szinte mind le is dobják a textilt, és minden bizonnyal az a perverziójuk, hogy tévében mutogathassák a pöcsüket, miközben a lányokat jóllehet az sem zavarja, ha idegen férfiak csapkodják a feneküket. A Pumpedék kimaxolja a szexizmust, a feministák pedig már építik a máglyát a Petőfi sétányon.

pumped2_3.jpg

Merthogy a Pumpedék Bár a balatoni főszezonban konkrétan nem volt más, mint a Petőfi sétányon található Tequila Taverna egy része, ahol a Gabó és Soma által összecastingolt hat fiatal dolgozott. Az RTL Spike jóvoltából itt beszélgettem az utolsó siófoki forgatási nap délutánján a meglehetősen kedves és barátságos Pumpással.

Amikor arról kérdezem Gabót, hogy milyen visszajelzéseket kapott az első szezonnal kapcsolatban, gyakorlatilag egy mondatban sikerül megragadnia a Pumpedék sorozat és a műfaj lényegét is:

"Aki nem adja elő magáról, hogy egy ál-intelligens fasz, az jót tudott szórakozni a műsoron."

Elmondta azt is, hogy nagyon szerette csinálni az első évadot, és nagyon örült, amikor felkérték a folytatásra:

"Kiskorom óta néztem a Jersey Shore-t és a Geordie Shore-t, és mindig volt egy ilyen álomkép, hogy jó lenne egy ilyesmiben szerepelni. Ha ez nem is pont az, legalább annyira szórakoztató."

A rajongókat jól kezeli, de van, amivel őt is zavarba lehet hozni:

"Ha autogramot kérnek, attól zavarba jövök, mert nincs még kifejlesztett autogramom, mindig olyat firkantok, amilyet sikerül. Viszont ha tényleg tetszik az embereknek amit csinálok, és amin dolgozunk, az nekem jól esik. Jól esik, ha az embereknek tetszik amit néznek, szeretik nézni és nevetnek rajta. Több a pozitív visszajelzés. Akinek nem tetszik, úgy sem jönnek oda hozzám.

Mindig közvetlen vagyok az emberekkel, így volt egy-két olyan szitu, amikor például jöttek a rajongók, beültek a bárba, ettek-ittak, és leültem az asztalukhoz beszélgetni, kicsit hangosabban mulattak, harsányabban viselkedtek, be voltak rúgva. Az ilyen helyzetekben jól kell reagálni."

pumped2_4.jpg

Voltak olyanok, akik kifejezetten miatta ültek be a Pumpedék Bárba:

"Írtak Instán, érdeklődtek, hogy hol van pontosan a bár, meg voltak sokan, akik engem kerestek. Szerintem lendítettünk a bevételen."

A melóban azt találta a legnehezebbnek, hogy úgy legyen főnök, hogy közben a barátság se menjen rá:

"Nehéz eltalálni azt a hangot az emberekkel. Az elején voltak ezzel bajok. Voltak, akik nem vették ezt komolyan; azt hitték ez csak buli, nyár van, itt van ez a bár, kell dolgozni, de nem annyira, pedig itt tényleg kell dolgozni. Több összetűzés is volt emiatt a bár tulajdonosával, hogy az embereim nem dolgoznak. Az elején voltak bajok, aztán beállt egy rendszer."

Azzal kapcsolatban, hogy a csajozás tekintetében hogy telt a nyár, már szűkszavúan fogalmazott:

"Mozgalmasan. Többet erről nem tudok elárulni, a műsorból minden kiderül!"

A legnagyobb különbséget a két szezon között abban látja, hogy a másodikban több a fordulat, ezt a sajtótájékoztatón is többször hangsúlyozták a készítők. Az első évaddal megegyező módon a sorozat vázát továbbra is azok a felvételek alkotják, melyeket a szereplők önmagukat (és egymást) szelfizve vesznek fel, stáb csak bizonyos esetekben van jelen. Siófoki látogatásomkor volt szerencsém(?) látni a szereplők balatoni szállását. Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy egy hihetetlenül kis helyen voltak össze zárva, a körülményeket pedig leginkább egy súlyos katasztrófa sújtotta övezetként tudnám jellemezni.

Az első két epizódot augusztus 21-én, hétfőn este mutatja be az RTL Spike, utána hetente egy új rész jön! Az első adás alatt lesz egy élőzés a csatorna Facebook oldalán: Ági, Luna és Cinti, akik szintén akkor látják először az epizódokat, élőben kommentálják a látottakat.

Pumpedék II premier
augusztus 21. hétfő 22:00
RTL Spike

emTV.hu // Red Lemon Media // RTL Spike // Viacom

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr9112769558
süti beállítások módosítása