Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Anthony Rappet vádolják a Kártyavár rajongók a sorozat megszűnéséért

A színész felfedte az ellene irányuló gyalázkodások sokaságát, amiket a Kevin Spacey-ügy után kapott

2017. december 05. - FCs.

Októberben kiderült, hogy a Star Trek: Discovery Stamets hadnagyát alakító Antony Rapp 1986-ban Kevin Spacey erősen ittas közeledésének esett áldozatul egy party után. Spacey megragadta a lehangoló esemény nyilvánosságra kerülésének alkalmát, és saját coming out-nyilatkozatot tett, ami azóta a rossz és manipulatív időzítés szinonimájaként égett be a köztudatba. Ezt a Kelvin-filmekben Spockot alakító Zachary Quinto is nehezményezte, és szóvá is tette, hogy Spacey-nek ezzel sikerült a melegekkel kapcsolatos társadalmi előítéleteket még tovább gerjesztenie. Megdöbbentő módon nem csak Spacey, hanem Anthony Rapp is jelentős mennyiségű gyűlölködést regisztrált a botrány kirobbanása óta.

A közelmúltban további zaklatási vádak kerültek elő Spacey-hez kötődően, akinek a karrierje már a sokat emlegetett nyilatkozata után is zuhanórepülésbe kezdett: számos hollywoodi produkció vállalhatatlannak ítélte a színésszel történő további együttműködést. Spacey egyik legnépszerűbb jelenlegi szerepe, a Kártyavár (House of cards) című Netflix sorozatban megszemélyesített Frank Underwood karaktere szintén megsínylette az egész Hollywoodon végigvonuló balhét, ugyanis az elszaporodó zaklatási ügyek miatt a színész egy rehabilitációs központban kezdett hozzá a megfelelő önvizsgálathoz, így a sorozat készítőinek szüneteltetnie kell a produkciós folyamatokat a főszereplő kiírása miatt. A producerek és a szolgáltató az Anthony Rapphez kötődő első nyilvánosságra került zaklatási ügy óta amúgy is a sorozat minél gyorsabban történő lezárásának előkészítésébe kezdett.

Sajnálatos módon a közkedvelt sorozat méltánytalan lezárása miatt (friss hírek a befejező évadról itt) a rajongók sokasága egyenesen Anthony Rappet hibáztatja, ennek megfelelően gyűlölködő bejegyzések tömkelegét zúdították a színészre. A Rapp által összegyűjtött és nemrég bemutatott kommentek és üzenetek egy része érzéketlen megnyilvánulásokat tartalmaz, például azt is számon kérik, hogy a zaklatott színész a múltbéli incidensének beszámolójával miért nem várta meg a Kártyavár aktuális szezonjának a végét. A hozzászólások egy másik jelentős része alpárian megfogalmazott szidalmazás. Rapp az esettel kapcsolatban az alábbi bejegyzést tette:

"Úgy érzem, nekem is el kell mondanom pár dolgot: 1, úgy gondolom, hogy ezeknek a trolloknak és zaklatóknak nincs igazuk. 2, ezek a szavak nem hatolnak mélyre, de némiképp sértenek. 3, sokkal több pozitív üzenetet kaptam, mint negatívat. Nagyon köszönöm."

emTV.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr7313438027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása