Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

emTV.hu blogcsalád – Szerkesztési segédlet

2017. december 15. - emTV gépház

Főoldal

Az emTV.hu blogcsalád minden weboldalán ugyanolyan formai követelményeket figyelembe véve jelennek meg posztjaink. A címlapkép fölött, a főoldalon megjelenő szövegnek, leadnek illeszkednie kell a poszthoz, annak bevezetése kell hogy legyen, törekedve arra, hogy ízelítőt adjon arról, hogy mire számíthat az olvasó, ha a cikkbe kattint – tehát egyúttal felvezetőként kell funkcionálnia. Törekedjetek arra, hogy ez minimum 300 karakter legyen, megközelítőleg szóközökkel 300-400 karakter az ideális.

A következő képeken az emTV.hu blogcsalád oldalairól származó felvezetőkből láthatsz néhányat, pirossal jelölve magát a felvezetőt.

minta1.gif

A főoldalon megjelenő címlapképre a cikk írójának is javaslatot kell tennie – akár többet is, de az általa javaslot képek nem lehetnek kisebbek 680x380 pixelnél, és az emTV.hu blogcsalád oldalain a fektetett képek élveznek előnyt az állóképekkel szemben.

Továbbá az íróink által leadott anyagban kérjük, hogy a cikk forrását vagy forrásait is tüntesse fel (abban az esetben is, ha a linket vagy linkeket tőlünk kapta)! És ne feledkezz meg a címadásról sem! ;)

A következő képen az íróink által leadott anyagban használatos jelöléseket láthatod:

minta2.gif

Poszt

A cikkben szereplő idézetek speciális formában jelennek meg oldalainkon, ezért cikkíráskor ügyelj arra, hogy úgy fogalmazz, hogy az a következőképpen fog megjelenni(, de a dizájn oldalanként eltérhet):

minta3.gif

Végezetül pedig a linkek, a cikkedbe szúrt hiperhivatkozások jelölését láthatod:

minta4.jpg

A Parallaxis szerkesztőségének tagjai a következő folderbe töltve adhatják le megjelenésre szánt anyagokat:

https://drive.google.com/drive/folders/1RvYiAQHANXpqrGoMAo_Cc61uOJDaWVac?usp=sharing

A cikk címe legyen röviden szöveges dokumentum címe, mögé pedig az író keresztnevét illesszétek. Például: elhunyt-hangsebesseg-yeager_miklos vagy planeto1_erzsó. (Használhattok ékezeteket is.)

A felelős szerkesztő az ellenőrzést követően a dokumentum címe után feltünteti a "_jav" jelzést, és ezután a főszerkesztő szerkeszti ki a Parallaxis BLOG felületére. (Ha feltöltöttetek egy posztot a folderbe, akkor ezt valamilyen formában jelezzétek a felelős szerkesztőnek!)

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr3813503499
süti beállítások módosítása