Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Seth MacFarlane több scifit szeretne az Orville második évadában

2018. január 06. - FCs.

A Televíziós Kritikusok Szövetségének (TCA) téli rendezvényén Seth MacFarlane egy Family Guy panel keretein belül számolt be az Orville-hez kötődő jövőbeli elképzeléseiről. Az epizódok száma mellett arról is szó esett, hogy a második évadban inkább a scifi kaphat több hangsúlyt, mint a komikus jelenetek, de egy Family GuyThe Orville crossover ötlete is felvetődött.

A sokoldalú, és egyedi humoráról messziről felismerhető alkotó (és egyben a Mercer kapitányt alakító főszereplő) a TV Guide tudósítása alapján határozottnak tűnő koncepciót ismertetett az epizódok mennyiségével kapcsolatban:

"Azt hiszem, legalább tizennégy [epizód] lesz. Inkább kevesebb, tartalmasabb epizódot csinálnék, mint huszonkettőt, amiben töltelék-részek is vannak."

A TV Guide novemberben már egyébként azt is körbejárta, hogy az első évad végül rövidebb lett a tervezettnél, a tizenhárom epizód közül csak tizenkettő kerülhetett adásba, az "elveszett epizód" azonban a második évadban lesz bemutatva: ennek köszönhetően gyakorlatilag olyan, mintha két tizenhárom részes évadról beszélnénk.

Mercer kapitány pilótáját és legjobb barátját alakító Scott Grimes korábban egy Twitter bejegyzésben tette közzé, hogy a sorozat produkciós munkálatai a jövő hónapban újra elkezdődhetnek, habár az első évadhoz hasonló, őszi debütálás MacFarlane szerint nem túl valószínű:

"Nem, túl sok a teendő."

MacFarlane a Slashfilmnek adott válaszában kifejtette, hogy az egyes epizódoknak nem kell feltétlenül a humorra támaszkodnia, amennyiben az aktuális alapfelállás úgy kívánja meg, az Orville vérbeli sci-fi történetként is megállja a helyét:

"A sorozat sok szempontból kísérletezett. A hangsúlyozás volt a leginkább kísérletező része. Rájöttünk, hogy egy kicsivel jobban támaszkodhatunk a science fiction részére, és nem muszáj lépten-nyomon mindenhova poénokat tennünk. Az epizódok időtartama egy óra, ez ténylegesen a történetmesélés javára fordítható, ami fontossá teszi a sorozatot. A poénok majd jönnek, amikor jönnek, a komédia úgyszintén."

A szóban forgó panelen az is kiderült, hogy egy crossover ötlete is felvetődött a Family Guy és a The Orville között, egy báb-tervező az egyik twittjében pedig egy Orville-hez készülő bábot osztott meg a nagyközönséggel.

Orville egyébként szerdán Magyarországon is bemutatkozott, a szinkronizált első évad szerdánként követhető a Prime-on!

The Orville
szerda 22:00
Prime

emTV.hu // TrekMovie

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr5013554463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása