Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Tévés műsorajánló kánikula idején

Mit, hol, mikor, miért, szigorúan szubjektíven

2012. július 07. - Flankerr

em.jpgBár magam nem tartozom közéjük, a sorozatokat szinkronnal követőkre is gondolunk, ezért az [origo] és a Sorozatjunkie gyűjtéséből mazsolázva kiemeljük azokat a premiereket és sorozathíreket, amik szerintünk említésre érdemesek. Örömködünk és bánkódunk a kedves nézőkkel a következő bekezdésekben.

kanikula.jpgKezdjük a feketelevesekkel: a Terminátor: Sarah Connor Krónikák második évadát senki se várja még egy ideig. A két évadot megélt akció-sorozat hektikus második évada megérdemelné a levetítését, mert annyira nem rossz, bár a csúnya cliffhanger a végén.

Egy pofon a „másik” oldalra: A pozitív és negatív sorozattörténelmet író Hősök (itthon se kispálya ívet írt le) utolsó, negyedik évada sincs még a láthatáron.. Éjfél utáni, „eltemetett” sugárzást vizionálok, akár a PRO4-n a TV2 helyett.

Sokkal fájóbb lehet a Rejtély (Fringe) hiánya. Ennek folytatását biztosra ígéri az RTL, de a gyenge- közepes nézettség miatt (nem ezt mondták, de ez az oka) csak 2013-ban várható, és nem lepődjünk meg, ha az RTL2-n, vagy a COOL-on. De ez még mindig istenes a nagy reményekkel induló Dr. Addison rajongóival való kitoláshoz képest: a harmadik évadtól már nem vették meg a sorozatot, így csak a kábeles adókban bízhatnak a doktoros-szappanoperásos stílus nézői. Hasonlóan az Eltűntek (LOST) nagyszerű hatodik, befejező évadára se költött pénzt az RTL eddig, és higgyétek el nekem, nem is fog.

A Hawaii 5-0 rajongói viszont virágfüzérekkel ünnepelhetnek: a PRO4 az első évad ismétlése után már el is kezdte adni a második évadot, napi sugárzásban, így mire odaát indul a harmadik évad szeptemberben, a magyar rajongók is naprakészek lehetnek.

Ha már Odaát, akkor Supernatural: továbbra sincs biztos infó a negyedik évad hazai bemutatójáról, miközben az óceánon túl odaát már NYOLCADIK évad indul.. Nem is olyan rég a rettentően vicces Agymenők (Big Bang Theory) is komoly lemaradásban volt, de ennek szerencsére vége: A COOL a frissen bemutatott harmadik évad után szünet nélkül folytatja a negyedikkel. Ezért jár a szóbeli vállveregetés és írásbeli kézfogás az adónak, csak így tovább!

Még ennél is nagyobb és több pacsi jár a közszolgálati m1-nek, lássuk miért. Most indult a tizenhárom részből álló, Végjáték (Endgame) című kanadai krimi. Ez egy tömegfóbiás sakknagymesterről szól, aki egy nyomozásban segít a rendőrségnek. A Duna TV rendszeres nézőinek nem lesz újdonság, ott már leadták.

Ha már nyomozás, akkor óriási piros pont, sőt paca, folt jár a Sherlockért. Július 14-én indul a 2011-es brit széria, ami három darab kilencven perces részből áll. A nemzetközi és hazai sorozatos szcéna a legjobbak között emlegeti, a már leforgatott második évaddal együtt, és tűkön ülve várja a harmadikat. Az AXN által már sugárzott szériát mindig minden körülmények között ajánlom minden kedves olvasónak.

Hasonlóan melegszívűen javasolt a Strike Back (Válaszcsapás) első évada. A teljesen brit gyártású hat részes évad Irakban, Afrikában és Afganisztánban játszódik. A katonai, kémes, összeesküvős, vagy akció sorozatok rajongóinak több mint kötelező program. Főszereplője ma már a The Walking Dead (ezt miért nem hozták be eddig?) című ultrasikeres zombis sorozatban domborít, és a Hobbitban is fel fog tűnni.

A fenti sorozatok pontos kezdési időpontjához és nyomon követéséhez jó szívvel ajánljuk az ingyenes zzEPG programot, amit konkrétan e célból hoztak létre. Jó szórakozást kívánunk minden kedves olvasónknak!

facebook_v2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr74634404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása