Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

46. heti nézettség

A zombi nézők tesznek rá, kinek milyen hangja van

2012. november 19. - Flankerr

nezettseg.jpgEzen a héten is a gyakorlatilag stagnáló X-Faktor volt a legnézettebb a 18 és 49 év közötti célközönség körében, 43.8%-os SHR-rel. Jól látható, hogy a nézők magasról tesznek a produkciók nagy részének minőségére, az egész héten tartó szavazás pedig magukat a produkciókat teszi zárójelbe. Második lett a toplistán a tinilánybolondító fércmunkák koronázatlan királya, az Alkonyat (29%), harmadik a Barátok Közt (31.8%).

12.46.1849.JPGNegyedik a továbbra is elsöprő nézettségű A Kód (35.1%), ötödik az október óta a Tényeket folyamatosan elverő RTL Híradó (36.2%), hatodik, legjobb sorozatként, a Dr. Csont (30.3%). Csak hetedik a 7.5%-ot csökkenő The Voice (29%). A TV2 énekes tehetségkutató teljes nézettségben már csak 3%-ot csökkent, de az 1 millió 180 ezer néző így is sorozatminimum. Ez eddig kísértetiesen hasonlít a Megasztár 6 nézettségi „siker”történetére.

Az RTL Klub illetékesei továbbra is nyugodtan hátradőlhetnek: tíz műsorsávból kilencet ők nyernek, saját gyártású műsoraik hengerelnek. A Gyanú árnyékában folyamatosan 1 millió néző felett van, továbbra is nézett a Házasodna a gazda, A Kód legalacsonyabb száma is 1.4 millió. Egyedül a szombat esti, az Oscar díjátadón méltatlanul hanyagolt, Rejtélyek mocsara kapott ki a Gyűjtő című filmtől, egyébként jogosan.

Sorozatfronton ritka eseménynek lehettünk szemtanúi: a TV2 országos csatornaként egy 2012-es új sorozat premierjét adta le szerdán, ügyesen a Született feleségek sorozatzáró epizódja után. Az más kérdés, hogy az Ügyféllista nem egy hűde nagy durranás, másrészt a Házon kívül tisztességgel elpáholta: teljes nézettségben konkrétan kétszer annyian nézték. Az évek óta örök második TV2 a következő két hétben újítja meg hétfői és szerdai sorozatblokkját: őszinte kíváncsisággal várom, milyen sikerrel.

12.45.teljes.JPGAz M1 a borzalmasra sikeredett focimeccs, és az esti Forma-1 miatt saját magukhoz képest kiugróan sikeres hetet tudhat maga után. A szerdai magyar-norvég 467 ezer nézőt vonzott, a Poén Péntek majdnem ennyit, főleg az utóbb szép szám a Voice ellen. A szombati időmérőt 575 ezer néző figyelte, és ezt az RTL-s, TV2 nagyágyúk ellen. A vasárnapi futam számain meglátszik az izgalmas világbajnoki véghajrá: 960 ezer néző szurkolt a képernyők előtt, ezzel simán leverte a TV2-s Charlie angyalait, és két idősávban az RTL-s Alkonyatnál is jobb volt, még 18-49-ben is.

Ez az eredmény meglátszik a főműsoridős, 18-49-es heti átlagnézettségi listán is, ami jó mérőszám az adott csatorna általános nézettségére. Az RTL 28.9%-kal vezet, második a TV2 17.0%-kal, harmadik a sport által felhúzott M1 7.2%-kal. Ha a köztévé sport nélkül hozza ezt, akkor elértek valamit. Negyedik a COOL 5.3%-kal, ötödik a Viasat3 3.9, hatodik a Film+ 3.8%-kal.

A jövő héten megtudhatjuk, merre tartanak az énekes műsorok, mit tud az M1 sport nélkül, és miként fogadják a nézők a TV2-s sorozatesték megújulásának első körét. Mi itt leszünk.

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr994914811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása