Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Családi Titkok: van még lejjebb

Kérem vissza az agysejtjeimet!

2012. december 04. - Flankerr

kritika.jpgA TV2-nél valakik úgy gondolták, hogy a mostanában folyamatosan elveszített 19:30-20:30-as idősávot egy scripted dokureality-vel fogják újra megnyerni. Ez az, amiben valós történeteket dolgoznak fel, amatőr színészekkel. Hogy amatőr tálalásban, az csak akkor derül ki, ha elkövetik azt a hibát, amit én, és megnézik az első részt. Elöljáróban annyit, hogy ehhez képest az EZO TV egy BBC.

Kapásból az első másodpercekben a fél műsort elspoilerezik. Ez működik az Aktívban, itt idegesítő: elég lenne az alaptörténet, legalább izguljak egy kicsit.

A részeg anyukát kifejezetten jól hozza alakítója, ellentétben mondjuk az asszisztensnőjével, aki annyira természetellenes, hogy arra szavak nincsenek, mindezt ötven másodperc képernyőidővel. A körítés a kibeszélőshow-k és a bulvárműsorok részegítően borzalmas keveréke, az álinterjúkkal, a béna képi világgal.

A főszereplő fiatal srác karaktere béna, naiv és mesterkélt, így senki se viselkedne, még ilyen helyzetben sem. A barátnője idegesítő, a többi mellékszereplő szódával elmegy. A zenei effekteket, hangokat a főcímmel együtt egy nyolcvanas évekből visszamaradt szintetizátor demókazettáról ollózták. Na és az állandó narráció.. Mintha a kisegítő óvodában harmadszor megbukott hallássérülteknek magyaráznák, hogyan kell járni.

Nehogy a nézőnek egy másodperce is használni kelljen az agyát, mert a végén még önálló gondolatai támadnak, és rájön, mekkora ócska szeméthalmazt néz. És ha így se esne le, mi történik éppen, mit mond a képernyőn lévő, még jól ki is írják. Az alapkonfliktus a részeges anyukával hazánkban sajnos erősen aktuális, és a feldolgozása se lett volna rossz, de a varázsütésre meseszerű végkifejlet annyira kilógott az addig tűrhetően felépített történetből, mint az egyszeri énekes fia a válogatóból.

És Magyarország második legnézettebb adója ez akarja lenyomni a torkunkon, heti négyszer egy órában. Nem tudom mit tolt az, aki ezt berendelte, de én is kérek belőle. Ezt valami olyan mély színvonalra lőtték be, hogy az már a Föld magját veszélyezteti. A pontszám -1/5, és még túldicsértem.

1.jpgkomment.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr944946805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása