Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

A Super (Har)Bowl vasárnap jön a Sport1 HD-n

San Francisco 49ers-Baltimore Ravens: vasárnap, 22.00, Sport1 HD

2013. február 02. - emTV.hu

sporttv.jpgEgy este, amikor mindenki New Orleansra figyel, egy este, amikor Faragó Richard a Louisiana Superdome-ból köszönt minket, egy este, amelynek keretében fellép Beyoncé. Ez a Super Bowl, amit a Sport1 2013-ban is elhoz nekünk ide, Magyarországra, HD-minőségben. A tovább mögött a sporttévé sajtóközleménye és a közvetítés beharangozó videója.

A történet a hatvanas években kezdődött Ohióban. Két fivér, Jim és John Harbaugh egykori edző édesapjuk felügyelete mellett elkezdett a tojáslabdával dobálni. Játékosként Jim vitte többre, 14 évet húzott le az NFL-ben. Ő ma a San Francisco 49ers trénere, érdekesség, hogy 1998-ban a Baltimore Ravens irányítója volt. Az idősebb testvér, John játékosként ugyan nem lett profi, de edzőként annál többre vitte, 2008 óta ő a Ravens vezetőedzője. 2013. február 3-án pedig éppen ez a két csapat csap össze az NFL nagydöntőjében, az ötszörös Super Bowl-győztes San Francisco és az egyszeres bajnok Baltimore, a Harbaugh családnak pedig biztosan lesz egy bajnoki címe.

A Ravens az idény elején elveszítette a franchise alapítóját, Art Modellt, de a csapat talpra állt, és 10/6-os mérleggel bejutott a playoffba. Ott az Indianapolis Colts, majd – kétszeri hosszabbítás után – a Denver Broncos legyőzésével bejutott az AFC döntőjébe, ahol a New England Patriots várt rá. A pocsék napot kifogó Patriots ellen a Ravens viszonylag simán jutott a Super Bowlba. A Superdome-ban Ray Lewist, a csapat legendás linebackerét utoljára látjuk majd táncolni. A kérdés pusztán az, a meccs előtt vagy a meccs után kerül erre sor.

Joe Montana és Steve Young, ismerős nevek, ugye? Ez a két legendás irányító tudta korábban ötször is a Vince Lombardi-trófeáig vezetni a 49erst. 2013-ban Colin Kaepernick szerezheti meg a hatodikat. Az a Kaepernick, aki a szezon elején még csak csere volt Alex Smith mögött, de aztán posztriválisa sérülésekor főszereplővé lépett elő. A playoffban az eddigi két mérkőzését pocsékul kezdte, de a Green Bay és az Atlanta Falcons elleni csatából is ő jött ki végül megdicsőülve. Vajon most Montana és Young örökébe lép?

Faragó Richard, a Sport TV kommentátora és Udvardi Gyula, a csatorna egyik NFL-szakértője a helyszínről, New Orleansból közvetíti a mérkőzést. Azt még az NFL magyar hangja sem tudja előre megmondani, ki örül a végén. „Nem merek tippelni, azt gondolom, nagyon szoros mérkőzés lesz, szerintem 2-3 pont dönt" – árulta el Faragó Richard, aki arra is felhívta figyelmet, hogy nem csupán a férfias küzdelem lehet vonzó a nézőknek. – „Azok is készüljenek, akik nem kifejezetten az amerikai futballra kíváncsiak. Ez egy showműsor is, Alicia Keys énekli a himnuszt, Beyoncé lép fel a félidőben, tehát egyéb érdekességek és látványosságok is lesznek.”

Sőt, egyes hírek szerint a Super Bowl kedvéért a Halftime Show-ban összeáll a Destiny’s Child is, ráadásul Jay-Z is beszáll a produkcióba. Alicia Keys pedig ígérete szerint úgy adja elő a himnuszt, mintha egy vadonatúj szám lenne. A Sport1-en a zenei betét is élőben, HD-minőségben lesz látható. A kétórás felvezető során a szezon minden fontos momentuma megelevenedik, hogy igazán harapósan, játékra éhesen várják a nézők a XLVII Super Bowlt.

XLVII Super Bowl – San Francisco 49ers-Baltimore Ravens: február 3., vasárnap, 22.00, Sport1 HD (élő, helyszíni kommentár)

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr395058999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása