Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Vízzel hajtott rakétaautó, avagy egy valóra vált álom

A Brutális fizika második adása a gravitációval és a súlytalansággal foglalkozik

2014. október 10. - emTV.hu

spektrum.jpgA Brutális fizika második adása a gravitációval és a súlytalansággal foglalkozik. Izgulhatunk, hogy jól számolt-e a fizika brutalitásának leleplezője – a második adás legnagyobb kísérlete előtt Károly komoly elméleti munkát végzett. De miért lesz szükség egy tűzoltócsapatra?

brutalis_fizika_2.JPG

A nagy kísérlet előtt azonban vizes palackokat hajigálnak a magasból, hogy kiderüljön: a teli vagy az üres palack ér előbb földet? Egy darutelepen többször előidézik a súlytalanság állapotát és választ kapunk arra a kérdésre, hogy miért nem folyik ki a víz a lyukacsos labdából zuhanás közben? Némi bűvészkedés után rakétaépítő verseny veszi kezdetét, István csak a mentos-cola változatot ismeri, Károly szerencsére megmenti a helyzetet és megmutatja, hogyan kell létrehozni rakétát fizikus módra.

Brutális fizika II október 11-én, szombaton délután négykor a Spektrum műsorán

emTV.hu // Spektrum

facebook.jpg

zzepg_fav.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr366777223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása