Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Néhány tény, amit nem tudtál a South Parkról

... vagy ha mégis, akkor bocs!

2015. március 02. - emTV.hu

cc.jpgAz 1997 óta futó animációs sorozatról mindig találni valami érdekességet, sőt maguk az alkotók is gondoskodnak róla, hogy újra és újra elrejtsenek valamit az epizódokban. Tudtad például, hogy Kenny karakterét is egy valós személyről mintázták?

southpark18_1.jpg

Az megvan, hogy a gyerekek termében az ábécé egy értelmes mondatot ad ki? Igaz spanyolul, de az áll a táblán, hogy "Úr Isten, kicsináltátok Kenny-t, szemetek!".

Ha már Kenny-nél tartunk, érdemes megjegyezni, hogy az ő karakterét egy valós személyről mintázták. Trey Parker egyik gyerekkori barátját, a környék legszegényebb gyerekét hívták így, aki szinte mindig kapucnis pulóvert viselt. Ettől alig lehetett érteni, hogy mit beszél. Gyakran lógott a suliból, így az osztálytársai visszatérő "poénja" volt, hogy biztos azért nincs iskolában, mert meghalt.

A muslincák rendelkeznek egy mutáns génnel: két nap alatt elpusztulnak, ha megfertőzi őket egy bizonyos baktérium. Hogy ez hol kapcsolódik a South Parkhoz? Ott, hogy a sorozatból ismert, folyton tragikus halált haló Kenny McCormick után nevezték el a tudósok ezt a mutáns gént Kenny-nek.

A South Park több díjat is magáénak tudhat. Trey Parker és Matt Stone sorozata négy Emmy-díjat nyert, de ahogy az köztudott, Oscar-díjra is jelölték az egész estés film zenéjét. Sőt, 2006-ban a Peabody Awardson elvitték a Szigorú Társadalmi Kommentárért járó díjat is.

A folyamatos elismerések a műsor nézettségén is megmutatkoznak. A Comedy Central saját gyártású sorozata a kezdetektől fogva kiemelkedően magas nézettségű műsor: Amerikában epizódonként átlagosan három és félmillió nézőt ültet le a tévék elé. A Time magazin is beválogatta a minden idők száz legjobb tévéműsora közé.

A South Park tizennyolcadik évadának legújabb részei keddenként este tíztől a Comedy Centralon!

emTV.hu // Red Lemon Media

facebook.jpg

zzepg_fav.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr207233741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása