Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Hugh Laurie új sorozata az AMC-re érkezik

A The Night Manager-t a csatorna jövőre mutatja majd be

2015. október 28. - emTV.hu

amc.jpgAz AMC Global szerezte meg a nemzetközi sugárzási jogokat John le Carré The Night Manager (Éjszakai portás) című regényének televíziós adaptációjára. A sorozat az AMC, a BBC One és a The Ink Factory közös gyártása, melyet az AMC 2016-ban mutatja majd be.

the_night_manager.jpg

Le Carré azonos című kémdrámájának mai értelmezése lesz a sorozat, hat, egyenként egyórás részből áll. A fordulatos, modern bűnügyi történet mozgatója a szerelem, a veszteség és a bosszú lesz. A The Night Manager az egykori brit kommandós, Jonathan Pine (Tom Hiddleston) történetét meséli el, aki nem tud szállodaportásként hátat fordítani az erőszak világának. Ismét felbukkan életében a világ legromlottabb embere, a nemzetközi fegyverkereskedő Richard Onslow Roper (Hugh Laurie). Hogy beférkőzzön a nagy hatalmú bűnöző fenevad belső köreibe, magának Pine-nak is bűnözővé kell válnia.

"Nagyszerű alapanyag, kiváló producerek a The Ink Factorynál, David Farr írói zsenialitása, az Oscar-díjas Suzanne Bier, és két hihetetlenül tehetséges színész – ez teszi nagyszerű egységgé a The Night Managert" – a nemzetközi sugárzási jogok bejelentésekor Bruce Tuchman AMC és Sundance Channel Global elnök ekképp méltatta a drámát. "Ezzel a sorozattal, a mögötte levő együttműködéssel azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy az AMC Global folyamatosan a legjobb televíziós produkciókat hozza el az AMC nézőinek a világ minden részébe. Az ilyen minőségű tartalmakkal vagyunk képesek a nemzetközi piacon nyomt hagyni.

Hugh Laurie azt mondja, imádta olvasni a The Night Managert annak idején, amikor a regény megjelent. "Húsz éve várok arra, hogy végre képernyőre vigyék a történetet. Elképesztően várom a sorozatot, és büszkeséggel tölt el, hogy a legelső sorból követhetem majd a történetet. Minden apró részletet tökéletesen megalkottunk, kitaláltunk, már csak nem kellene semmit összekutyulnunk."

Az Éjszakai portás című regényt 1993-ban adták ki, ez lett le Carré egyik legünnepeltebb, legtöbb elismeréssel jutalmazott munkája. A történet mesteri elegye a kémtörténetnek és a szervezett bűnözésnek. A regényt húsz nyelvre fordították le, az eladási listák élén állt mind az Egyesült Királyságban, mind az USA-ban, ahol több mint egymillió példányt adtak el belőle. A sorozat rendezője Susanne Bier, aki az Egy jobb világért elnyerte az Oscar-díjat.

emTV.hu // AMC

fb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr278027846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása