Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Romák a médiában – Romák nélkül

Hárommillió forintnyi állami támogatásból

2017. március 03. - emTV.hu

news.jpgHárommillió forintnyi támogatást kapott az államtól az Országos Roma Önkormányzat a tegnap megrendezett, a roma médiáról szóló konferencia megrendezésére, csakhogy az ORÖ pont a három aktív cigány médiumot felejtette el meghívni a Romák Médiája – Romák a Médiában alcímű eseményre.

dikh_tv.jpg

Mint ahogy arra az érintett Roma Sajtóközpont, a Dikh Tv nevű internetes televízió, és a RomNet.hu hírportál közös közleménye rámutat, a Romédia – Romák Médiája – Romák a Médiában című nagyszabásúnak beharangozott esemény megszervezésére az Országos Roma Önkormányzat "a fellelhető adatok szerint minimum három millió forint állami támogatást" kapott.

"Üdvözölnénk, hogy sok-sok év után az ORÖ végre észreveszi, hogy szükséges és fontos a romákról és romáknak szóló médiumokkal foglalkozni, akiken keresztül közvetlenebbül szólhatnának a választóik felé, de sajnos nem tehetjük. Úgy alakult ugyanis, hogy a roma média konferenciára éppen csak a roma médiumokat nem hívták meg."

Az érintettek hozzáteszik, hogy az Országos Roma Önkormányzatban az elmúlt években történt sorozatos botrányok fényében nem lepődtek meg, és "mindez nyilvánvalóan csak egy újabb mutyi" emlékeztetnek a Híd a munka világába című program körüli zűrökre.

"Nézőink miatt kötelességünknek érezzük, hogy egy ilyen hiteltelen konferencia miatt érintettekként szót emeljük" – írják. "Tesszük ezt azért is, mert úgy véljük, az ORÖ vezetése éppen azokat az újságírókat és médiumokat nézi semmibe, akik a rendszerváltozás óta elhivatottan dolgoztak a társadalmi előítéletek lebontásában, a negatív médiakép megváltoztatásában, és éppen azért nemkívánatosak a romákról romáknak szóló konferenciára, mert az önkormányzat körüli ügyekről beszámolva is szakmájukat hitelesen, tényszerűen, tárgyilagosan és objektíven végzik."

emTV.hu // Roma Sajtóközpont // képünk illusztráció, forrása a Dikh Tv fb-oldala

fb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr3712308717
süti beállítások módosítása