Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Interjú a Star Trek: Discovery főszereplőjével

Sonequa Martin-Green mesélt arról, mit jelent számára Michael Burnham karaktere

2017. április 09. - Dave // urszekerek.hu

std.jpgSonequa Martin-Green, a Star Trek: Discovery főszereplője pár napja egy interjúban mesélt arról, mit is jelent számára Michael Burnham első tiszt karaktere. A színésznőt a The Walking Dead hatvankilenc epizódjában, huszonnégy órával az amerikai premiert követően láthattuk a FOX-on.

sasha_twd5.jpg

Az említett interjúban a harminckét esztendős színésznő elmondta, nem lesz újdonság számára, hogy egy nagyon népszerű, sok emberhez eljutó franchise része lesz, a The Walking Deadben mindezt megélte már, és számára is tényleg ez az, amiről mindenki csak álmodhat. A Star Trek univerzuma azonban még ehhez képest is olyan hatalmas, hogy van még mit bepótolnia, s ez nagy élmény lesz még ahhoz képest is, amit eddig tapasztalt.

"Imádom az eredeti sorozatot, ez a kedvencem az összes többi között. Egyszerűen tetszik a dinamika Kirk és Spock között, és az, hogy a karakterek közötti viszonyokat tényleg gazdagon ábrázolták a sorozatban. Ez sokszor eszembe jutott, és ott volt valahol a háttérben bennem, amikor elkezdtem a pályámat. Amikor befejeztem a The Walking Dead forgatását, még nem volt szó a Star Trekről, csak később került képbe. Volt tehát egy kis üres idő a két sorozat között, ott voltak például az ünnepek, amikor leülhettem, és elgondolkozhattam az egészről egy kicsit..."

Michael Burnham első tiszt karakteréről a következőket mondta: "Az első tisztet – és itt egyúttal a főszerepet is játszani valami teljes új lesz, olyasmi, amit eddig még nem láthattunk a Star Trek kánonban, vagyis hogy az egész sztorit nem a kapitány, hanem az első tiszt szemszögéből láthatjuk. Az, hogy nem a kapitány vagy, de ugyanakkor főszereplő, hatalmas lehetőséget ad a történetnek, hiszen egy teljesen más perspektívából láthatod azt. Ez járatlan, új terület lesz a kamera előtt és mögött lévőknek egyaránt. A The Walking Deadben nyújtott színészi alakítások lenyűgöztek, és most, a Star Trekben összeállt stáb is elképesztő lesz, nagyon izgatott vagyok."

Azzal kapcsolatban, hogy érez-e nyomást, egy új Star Trek sorozat főszereplőjeként, tekintettel a franchise nagy múltjára, a következőket mondta: "Egyértelműen nagy felelősség nehezedik bármely sorozat fő karakterére, és nyilvánvalóan itt az egyik legnépszerűbb – ha nem a legnépszerűbb – tévésorozatról van szó, ebben könnyen elveszhet valaki, és könnyen le is fagyaszthatja az embert, ha nem figyel, és hagyja. Hálával tekintek minderre, és ez átvisz majd a nehézségeken. Még mindig csak pislogok: ez most tényleg megtörténik, te jó ég! De remélem, megbirkózom ennek az egésznek a súlyával, az örökségével, a sztorival, és természetesen meg akarok felelni mindennek."

A z új szériáról magáról viszont csak keveset árulhatott el: "Ennek a sorozatnak az egész hangneme más lesz, mint bármely eddigié a Star Trek kánonban: sokkal nagyívűbb, nyersebb, és energikusabb, mint a korábbi szériák. A sztori szépen fel fogja építeni magát – egy hatalmas utazás lesz..."

Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb hírekről a Star Trek: Discovery-vel kapcsolatban, lájkold a sorozattal magyar nyelven foglalkozó Facebook- oldalt!

emTV.hu // TrekCore

urszekerek.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr5612412463
süti beállítások módosítása