Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Beültem a Legyen Ön is Milliomos!-ba

Sajnos nem lettem az, mármint milliomos, de remekül éreztem magam

2018. december 14. - Ádám // emTV.hu

Az idei év, elsősorban az utolsó néhány hónap igazán izgalmas volt, hála annak, hogy a televíziós csatornák igyekeztek a lehető legtöbbet megtenni azért, hogy mi, újságírók és bloggerek a lehető legautentikusabban megtapasztalhassuk a legkülönfélébb tévéműsorokban való részvételt. Legutóbb, kedden este a Mafilm fóti műtermében rendezett sajtótájékoztatón biztosított lehetőséget a TV2 tíz újságírónak, hogy kipróbáljuk magunkat a január 2-án új kvízmesterrel visszatérő Legyen Ön is Milliomos!-ban.

tv2_loim_gundi.jpg

A tévében minden nagyobbnak látszik, én is, és a műsor helyszínéül szolgáló díszlet szintén, ami megdöbbentően kicsi ahhoz képest, mint amire számítottam. A forgatás befejeztével kezdődő, meglepően jó hangulatú sajtótájékoztatón Fischer Gábor, a TV2 programigazgatója, és az új, már korábban bejelentett műsorvezető, Gundel Takács Gábor mondott néhány szót. Ezt követően kisvártatva elindult a játék, ám előtte még részt vettünk egy felkészítésen, amin minden valódi játékos is keresztül megy.

Elsőre talán nem is gondolnánk, de már a bemutatkozás is precíz előkészítés eredménye. Az első kérdés gyakorlatilag a neved, és hogy honnan érkeztél. Mindenki játszik; az előtted lévő érintőképernyőn megjelenik az információ, amit ha helyesnek ítélsz, pipa. Ha esetleges elírás történt, szólsz. A rendezőasszisztens mindenkinek megmondja, melyik kamerába kell néznie, majd próbálunk. Fények, zene, és sorolja a neveket, te pedig mosolyogsz és integetsz. Én amolyan királynősen, ahogy a lenti képen is látható. A közönség meg tapsol, huhog. Tán még soha nem volt ekkora sikerünk. Nagyon mókás élmény.

Elpróbálunk néhány sorkérdést is, és megtudjuk, mit kell tennünk, ha mi vagyunk a leggyorsabbak. Nem árulok el nagy titkot, megmutatják az illetőt, aki örül, a kamerába mosolyog, esetleg int egyet, aztán elindul a műsorvezető felé. Van egy fajta ritmusa, hogy jól mutasson a képernyőn. Korábban, amikor megérkeztünk a stúdióba, épp emiatt kellett újravenni, ugyanis a nyertes zavarában túl gyorsan állt fel a székről és kilépett a képből. Ilyenkor nincs mit tenni, ismét felveszik a leggyorsabb kihirdetését. Ezzel kapcsolatos újítás egyébként, hogy a játékosoknak tíz alkalmuk van a továbbjutásra, hogy megküzdjenek az ötvenmillió forintos főnyereményért.

tv2_loim_sajto_1.jpg

A valódi játékhoz képest a mi esetünkben persze nem ilyen komoly tétért folyt a harc! A kérdéseket sem a legnehezebb fajtából válogatták, de az alkotók igyekeztek teljes élményben részesíteni minket. Elkezdődött hát a sajtóválogatott megmérettetése, főcím! Gundel Takács Gábor a kamerába nézve köszönti a nem rögzített adás nézőit, aztán bemutat minket. A tanult módon reagálunk, majd jön a kérdés, amikről e cikkben nem esik szó, mivel a készítők jelezték, hogy valódi, a játékban előforduló kérdéseket kaptunk. Egyébként két kört játszottunk; az első alkalommal továbbjutó Nagy Cilkó kérdésemre a következőképpen foglalta össze az élményt:

"El sem akartam hinni, hogy én kerültem be a körből, biztosra vettem, hogy semmi esélyem erre. Annak ellenére a torkomban dobogott a szívem, hogy tudtam, nem »annyira« éles a játék.

Nagyon meleg volt a stúdióban, vakítottak a fények, az első három kérdésnél még azt sem tudtam hol vagyok. Izgultam, nehogy beégjek, aztán mikor az első pár könnyű beugrós kérdés lement, az izgalmam is kezelhetővé vált és Gundi közvetlensége is segített. Rendkívül kedves, laza és remek a humora, ami sokszor oldotta a feszültséget."

Körben ülve a székeken, miközben valaki kint játszik, persze jóval kevésbé izgalmas, és közel sem annyira intenzív élmény, mint valódi játékosként hajtani az ötvenmillióra. Viszont kitűnően szórakoztunk, amihez nagyban hozzájárult az is, hogy Gundel Takács Gábor személyében megtalálták azt a kvízmestert, akire ez a műsor már nagyon régóta várt. Bátran kijelenthetjük, hogy a január 2-án az Exatlon Hungary után induló, naponta jelentkező Legyen Ön is Milliomos! megszorongathatja a konkurenciát. Az itthon közel tizenkilenc éve indult, rendkívül sikeres formátum az elmúlt öt évben pihent, Gundi műsorait pedig egyébként is imádják a nézők. A Legyen Ön is Milliomos! gyakorlatilag egy Big Mac, csak ezúttal Gundel Takács Gábor csomagolja. És én szeretem a Big Mac-et.

Legyen Ön is Milliomos! premier
január 2. szerda
TV2

emTV.hu EXKLUZÍV // fotók: TV2

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr9314472842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása