Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Új magyar sorozat és game-show indul ma a TV2-n

Nyomd a gombot, apa!

2019. november 11. - Ádám // emTV.hu

Mától új műsorokkal jelentkezik a TV2, köztük egy apukás napi sorozattal, és Majka saját fejlesztésű game-show-jával. Míg előbbi nem biztos, hogy megtalálja a közönségét a TV2-n, utóbbi egy jó casting esetén igen szórakoztató lehet. Premier előtt néztük meg a Mintaapákat, a csatorna új napi sorozatát, és néztük meg a Nyomd a gombot, tesó! sajtó számára rendezett próbajátékát.

tim_1224.JPG

Egyébként pont a gombnyomás az, ami érzésem szerint kicsit mintha erőltetett része lenne a játéknak. A sajtónapon játszó két kolléga is többször belezavarodott, hogy mikor melyik gombot kell nyomni az arénában, és hogy kell-e egyáltalán. A pálya egyébként két részből áll: egy kvízes, zsetonos, kicsit kaszinós első, és egy ugrabugrálós, időre rohangálós másodikból. A kettőt egy-egy maximum 110 kilogram mozgatására alkalmas szerkezet köti össze, úgyhogy esélyem sem volt részt venni a játékban.

Ettől függetlenül a produkció tőlem, mint lehetséges játékosjelölttől is bekérte azt a négy sztorit, amiket a zsetonok tartalmaznak, és amiket fel kell tenni egy-egy általunk vélt jó válaszra. Merthogy a Nyomd a gombot, tesó! két szinten zajlik: míg a kvíztoronyban hét kérdésre kell helyesen válaszolniuk a játékospároknak és minél több értékzsetont megtartaniuk, addig az arénában a gombokkal keltik életre, majd gyűjtik össze a legkülönbözőbb tárgyakat, amelyekhez pénzösszegek tartoznak. Annak van esélye minél többet megszerezni az ötvenmillió forintos főnyereményből, aki fent fejben erős, lent viszont bírja lábbal és a lehető leggyorsabban nyomja a gombokat és fut a hozzájuk tartozó tárgyakkal a gyűjtőpontra, majd időben kijut az arénából. A két szint közötti távolságot a játékospár egyik tagja egy zuhanó lifttel teszi meg, és egyikük sem tudja, kivel lódul meg a fülke.

tim_1563_1.JPG

Az újságíró kollégáknak sajnos nem volt szerencséjük, s bár derekasan helyt álltak, kiestek, és nyeremény nélkül kellett távozniuk. Majka egyébként dicsérte a castingot, hogy milyen lett, az hétköznap esténként 20:20-tól kiderül. Ám előtte indul a TV2 új napi sorozata a Mintaapák.

A produkció főszereplői Fenyő Iván, Klem Viktor, Mészáros Béla és Szabó Kimmel Tamás, négy nagyon különböző apa életét mutatják be. A sorozat a Dear Daddies című argentin széria alapján készült, figyelembe véve a magyar sajátosságokat, a hazai közönség ízlésére formálva. Az én ízlésemnek viszont elég visszafogott kezdés volt ez egy ennyi potenciált tartalmazó napi fikciós sorozathoz képest. A már-már túl pörgős első percek után lesz idő kifújni magunkat, ugyanis innentől kezdve gyakorlatilag kiszámíthatóvá válik a cselekmény. Érdekes, hogy ezt a sorozat alkotói kevésbé tudták lekövetni, így hol hol ott van egy hatalmas seb Klem Viktor lábán, hol nincs. Mindenesetre nekünk nézőknek könnyű dolgunk van, a kiszámíthatóságot egy rövid időre csak egy nagyon jól sikerült cameó töri meg.

mintaapak_6.JPG

Fenyő Iván élete legrosszabb alakítását nyújtotta a bevezetőrészben, igaz, nem túl összetett személyiségű karaktere sem könnyíti meg a dolgát. De mégiscsak első rész, mind a stábnak, mind a szereplőknek bele kell rázódniuk, úgyhogy semmiképpen sem írnám le Fenyőt, főleg remek alakításokkal a háta mögött. Klem Viktor kissé maníros, de lehetünk elnézőek, mert a figurája is ilyen, Mészáros Béla viszont kimondottan fantasztikus, és pozitív meglepetés volt számomra, hogy mennyire jól működik a kémia Szabó Kimmel Tamás és sorozatbeli lánya között. Az apákat megformáló főszereplők mellett egyébként, további olyan népszerű színészek játszanak a sorozatban, mint Stohl András, Egri Márta, Kovács Patrícia, Polyák Lilla, Botos Éva, Földes Eszter, Kuna Kata és Pataki Szilvia.

A forgatás iparági hírek szerint lassan halad, így kérdéses, hogy képes lesz-e tartaniuk a tempót a minőség romlás nélkül, mert a többnyire filmes beállítások bár egy-két kivétellel szép kiállításúak, kétlem, hogy ilyen tempó mellett hosszú távon fenntartható e gyakorlat. Nem jó hír, hogy az első duplarészben is bőven volt részünk rossz kép- és hangvágásban, vagy éppen folytonossági hibákban, mint Klem Viktor sebe. Mindenesetre én bizakodom, és bízom a profi stábban.

mintaapak_8.JPG

A másik kérdés viszont, hogy megtalálja-e a közönségét a TV2-n, és persze, hogy milyen felvezetés lesz a negyed nyolckor kezdődő sorozat az új vetélkedőnek. A Mintaapák előtt a Tények Plusz van műsoron, a sorozat pedig részben a Fókusz, részben A Konyhafőnök VIP ellen megy, úgyhogy a Nyomd a gombot, tesónak a celebek gasztrokodását kell legyőznie a nézettségért folytatott harcban. Nem lennék meglepve, ha hamarosan műsorváltozás lenne a TV2-n, de ne legyen igazam. Kívánok mindkét műsornak kitűnő nézettséget, nekünk nézőknek pedig remek szórakozást és kikapcsolódást a zajláda előtt!

November 11-től minden hétköznap este a TV2-n

19:15-től Mintaapák
20:20-tól Nyomd a gombot, tesó!
21:35-től Újratervezés

emTV.hu // fotó: TV2

elmeny_es_velemeny.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr3715301760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása