Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Szigorított a TESCO – őrök vegzálnak a blokkért

Nyílt levél az áruházláncnak

2022. június 19. - emTV.hu

Kedves Tesco! Csalódtam Önökben. Hűséges vásárló vagyok, aki eddig az önök áruházláncát részesítettem előnyben a konkurenciával szemben, de ami az önkiszolgáló kasszáknál a blokkellenőrzéssel kapcsolatban folyik, az se nem vásárlóbarát, se nem korrekt az önök részéről, ráadásul nem látszik ennek semmilyen gyakorlati haszna.

tesco_fogarasi.jpg

Újabban az önkiszolgáló kasszaknál fizetés után kérik a blokkot, ami biztos vagyok benne, hogy több szempontból a legalitás határát súrolja, de ha jogilag rendben is van, mindenképpen aggályos a vásárlói élmény szempontjából. Egyrészt az ellenőrzést nem a Tesco alkalmazottai, hanem jellemzően bunkó, és nem kicsit ijesztő biztonsági őrök végzik, akik szó szerint elállják az utat, és a számla bemutatásáig szabadságomban korlátoznak, hiszen ha nem tudtam róla, hogy még elkérik, és mondjuk ott hagytam a kasszánál, ahogyan azt sokan tesszük, akkor mehetek vissza, és akár a kukából is elő kell ásnom. Erre magam láttam példát a tegnapi nap folyamán, amikor egy úr erre kényszerült, mert az őrök a blokk bemutatásáig nem engedték ki. Másrészről mit is ellenőriznek pontosan? Hogy fizettünk-e? Mert magyar ne lopj, ugye... Mindenesetre az se jobb, ha a Tesco vevőszolgálati munkatársainál esetleg szóvá tesszük ezt az egész rendszert, mivel ők kifejezetten bicskanyitogató stílusban válaszolnak: amikor nekem is vissza kellett mennem és keresgetnem kellett a számlát, felvetettem, hogy szuper lenne jobban kiírni ezt a blokkelkéregetést, mire szó szerint azt válaszolták az unott pofájú munkatársaik, hogy miért nem használom a fülem, hiszen bemondják. Mit tenne, mit mondana a Tesco, ha mondjuk én siket lennék? Szerencsére nem vagyok az, mindössze zenét hallgatok, mint ezt olyan sokan tesszük. A kiírás pedig biztosan kint van, ezt nem kétlem, de biztos vagyok benne, hogy nem kellőképpen látható, mivel nem csak én nem vettem észre. Persze ha akciós tábláról lenne szó, tuti nem kerülné el senki figyelmét.

Az már csak hab a tortán, hogy az általam rendszeresen, értsd minden vásárlásnál használt Scan & Go állandóan ellenőrzést küld rám. De komolyan: az utóbbi vásárlásaim mindegyikében nem tudtam úgy kijönni az áruházból, hogy ne kaptam volna ellenőrzést. Ilyenkor a vásárlás ugyanolyan hosszúra nyúlik, mintha nem használtam volna a S&G-t: mire levadászok egy nem kicsit leterhelt és alul motivált "munkatársat", mire az elmegy a kütyüért, mire a kasszához megyünk, mire összetúrja a kosaramat, mire az egész lezajlik... borzasztó.

Lényeg a lényeg, hogy a Tesco annyira lecsökkenti a vásárlói élmény, hogy az egyrészt szürreális, másrészt pedig őszintén meglepő egy ekkora cégtől.

Tehát ha nincs meg a blokk, mert mondjuk nem tudtam, hogy ellenőrzik, otthagytam az önkiszolgáló kasszánál, de mire visszamentem, valaki elvitte és kidobta? Akkor bent ragadok, mint a Tesco fantomja? Mert a tegnap látott és átélt esetek alapján a biztonsági őrök biztosan nem engedik ki.

(címlapfotó)

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr8617861655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása